Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målvaktsröra

Det finns nog en del frågetecken för Axel Kjäll när han skall utvärdera sina målvaktsalternativ. Den tilltänkte förstemålvakten Bobby Allains insatser under försäsongen var av varierande kvalitet. Bra räddningar blandades med riskfyllda utrusningar och några skott mot högra stolproten som väl rimligen inte skulle ha fått gå in.

Därför var det nog lite nervöst inför årets första ”riktiga” match. Allsvenskan inleddes med ett besök av IFK Göteborg och Allain klarade det provet bra. Så bra att han faktiskt av rättighetsinnehavarna från Discovery utsågs till målvakt i säsongens första ”Omgångens lag”. Lite opåkallat måhända, men det var tydligen inga andra målvakter, som utmärkte sig speciellt mycket mer.

Om Allain i alla fall fram till nästa match är oomtvistlig etta, vem är då tvåa? För premiärmatchen valde Axel Kjäll att låta 19-årige Gustav Leijon (han fyller 20 i augusti) få bänkplatsen. Den tilltänkte tvåan Mergim Krasniqi, som missat stora delar av träningen under mars månad på grund av privata skäl, fick finna sig i att avstå platsen till Leijon. Något han verkar ha haft förståelse för, även om han tycker att han är en bättre målvakt än både Leijon och Allain.

Kjäll rör sedan till det lite extra genom att säga, att han tycker att Leijon för tillfället är den bättre av de två reservmålvakterna.
Jag valde Gustav. Dels för att Mergim inte har haft någon kontinuitet i träningen. Och när han kom tillbaka in i träning igen så tycker jag att Gustav har varit bättre. Det är konkurrensmässiga delar, säger Axel Kjäll om sitt beslut, säger han till NA.

Lite väl vågat ändå, tycker jag. Leijon är helt oprövad på seniornivå. Han har möjligen spelat någon U21- eller DM-match, men inte mer. Jag skulle nog helst se, att ÖSKs allsvenska målvaktsreserv har rutin från seniorspel. Ett år i div 1 borde vara det minsta man kan kräva av någon i den positionen. Vad Kjäll egentligen anser om saken lär väl ge sig i samband med trupputtagningen till bortamatchen mot Östersund.

I bakgrunden kastar dessutom ÖSKs föredetting John Alvbåge sin skugga. Alvbåge verkar väldigt sugen på att få komma in i ÖSKs organisation på något sätt. Han kan i så fall givetvis även fungera som reserv-reservmålvakt.

Detta verkar faktiskt ha diskuterats en del, men i och med att Alvbåge efter en sen värvning fick hoppa in i Akropolis mål, så lär han inte kunna göra något avtryck hos ÖSK förrän efter EM-uppehållet. Alvbåge hamnade för övrigt direkt mellan stolparna i sin nya klubb, när Akropolis inledde med att spela oavgjort 1-1 mot Brage.

Mycket avgörs av vad som händer med Krasniqi. Får han inte tillbaka sin andraplats lär han inte stanna i klubben längre än till sommarfönstret.

NA: Efter debutsuccén – ÖSK-spelaren uttagen i omgångens lag
NA: ÖSK-målvakten petad i premiären efter långa frånvaron
NA: Allain storspelade och talangen petade Krasniqi – Kjäll om målvaktssituationen
NA: Alvbåge: ”Såklart intresserad av någon roll i föreningen i framtiden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.