Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskan 2020: Sommarfönstret

I morgon öppnar det svenska sommarfönstret ”på riktigt”. Från och med morgondagen och fram till och med den 25 augusti får spelare byta klubb och dessutom representera den nya klubben. Kontrakt kan man ju skriva när som helst. Men spelklar blir man bara under den tid som fönstret är öppet.

För ÖSKs del är det väl några saker som känns extra aktuella.

Jack Lahne.
Blir det någon fortsättning för Lahne i den svartvita matchdressen? Låneavtalet med hans klubb Amiens går ut den sista juli. ÖSK kan iofs. redan ha kommit överens med den franska klubben om en fortsättning, men har inte knystat ett ord om att man kommit överens om en förlängning av låneperioden. Så förmodligen har man inte gjort det. Lahne har väl inte varit någon större succé. Han är väldigt snabb, men hans kvaliteter som elitfotbollsspelare är i övrigt begränsade.

Det har iofs. inte varit så lätt att spela anfallare i årets upplaga av ÖSK, men ändå. Jag tvivlar på att ÖSK bett om en förlängning. Man kan kanske se Axel Kjälls matchning av Lahne i matchen mot Hammarby (dvs endast ett sent inbyte) som att ÖSKs manager inte ser någon större roll för Lahne i fortsättningen.

Filip Rogic.
Mittfältaren har tränat relativt regelbundet med ÖSK sedan han kom hem från Ryssland. För honom skulle det säkert vara bra att komma ned med båda fötterna på jorden igen innan han bestämmer sig för vad han vill göra i fortsättningen. För ÖSK är det väl ingen tvekan om att man vill ”ha tillbaka honom”. Det finns ett ekonomiskt övervägande att göra, men ett kort kontrakt på fem månader och med Lahne tillbakaskickade till Frankrike borde göra i alla fall ett korttidskontrakt överkomligt.

Övriga.
Dessutom finns det nog några spelare som ÖSK gärna skulle vilja se lämna klubben. Alfred Ajdarevic verkar inte få något förtroende av ÖSKs tränare. Han har väl inte ens varit med på bänken mer än maximalt vid något tillfälle. Med tanke på att det finns plats för 7 spelare där och med tanke på ÖSKs skadesituation så verkar man inte se någon framtid för honom i Sportklubben.

En annan spelare som ÖSK knappast kommer att ha någon användning för är Daniel Björkman. Fast han är ju skadad nästan jämt och kan kanske bli svårare att placera. Jag tyckte att han gjorde ett bra och frejdigt intryck under försäsongen då han kom in och oftast spelade mittfältare. Men konkurrensen till vänster i ÖSKs backlinje är väl sådan, att det inte kommer att finnas någon plats för honom.

Mittbackar.
Fabio, Arvid Brorsson och Niclas Bergmark har långt fram till en plats i ÖSKs backlinje med tanke på det överflöd av mittbackar som står till förfogande. Speciellt som ÖSK lämnat spelidén med tre mittbackar och gått tillbaka till två igen.

Alla tre spelarna behöver speltid och ÖSK borde i alla fall låna ut två av dem för resten av säsongen. Niclas för att detta inte skall bli ett förlorat år ur utvecklingssynpunkt och de övriga två för att de verkligen behöver speltid varje vecka och inte bara sitta på en bänk och hoppas att Michael Almebäck skall dra någon muskel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.