Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Veikkausliiga

HJK Helsingfors med Sixten Boström som ansvarig tränare bärgade i helgen klubbens femte ligatitel i rad. HJK är tack vare goda ekonomiska förutsättningar den finländska fotbollens dominant och det var inte någon större överraskning att de bokade upp ytterligare ett nytt mästerskapstecken. Trots framgången verkar alla inte helt nöjda med Boströms första år som tränare i helsingforsklubben. Orsaken är att klubben misslyckades i kvalet till Champions League där de blev utslagna av den estniska klubben Nomme Kalju.

NA: Efter kritiken – Sixten kung i Helsingfors
Hufvudstadsbladet: Femte guldet i följd smakar gott

När Bloggen ändå hade Finlandssidan uppe så passade det bra att kolla hur det går/gått för några andra före detta ÖSK-spelare som nu deltar i Finlands högsta serie. Hos IFK Mariehamn finns det tre.

Simon Nurme (30 år) har fått säsongen mer eller mindre förstörd på grund av en skada och bara spelat tre matcher. Simon har kontrakt även nästa år med klubben.

Till Mariehamns veteraner hör väl numera Tommy Wirtanen (30 år), som tydligen fortsatt som högerback när han kom tillbaka hem till sin moderklubb igen. Tommy har startat i 28 av klubbens 31 matcher denna säsong. Dessutom står han som inbytt vid ett tillfälle medan han fått stanna kvar på bänken vid två tillfällen.

Josef Ibrahim (22 år) kom till Mariehman under sommarfönstret i år och det har av allt att döma gått riktigt bra för honom. Josef har fått starta i nio matcher (alla sedan han kom dit, tror jag). Mål har det blivit vid fyra tillfällen.

Hos FC Honka återfinns Roni Porokara (30 år). Klubben, som ett bra tag utmanade om ligaguldet, tappade greppet för några matcher sedan, men ligger fortfarande på andra plats i ligan, som de redan tycks ha säkrat. Roni tillhör lagets startspelare och har varit med från start vid 24 tillfällen och blev dessutom inbytt vid ytterligare ett tillfälle. Utbytt i förtid har han blivit 14 gånger (vilket väl verkar rätt ofta). Två mål har han gjort i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.