Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvällens årsstämmor

Under kvällen avhölls de årliga stämmorna för ÖSK Elitfotboll AB resp. ÖSK Fotboll FK. ”Förhandlingarna” under föreningens årsmöte avlöpte relativt friktionsfritt och mötesordförande Raul Björk klubbade igenom det framlagda paketet utan några invändningar från de närvarande. På ÖSK Fotbolls stämma behandlades även de fyra motioner som inkommit. Efter en hel del diskussioner,  som väl delvis blev lite väl tekniska för många av de närvarande, beslöt stämman att i enlighet med styrelsen förslag avslå de fyra motionerna. Det verkade i första hand vara mötesordförande Björks känsliga voteringsöra som avgjorde vad de församlade ansåg om sakerna. För bloggens i de här sammanhangen mer otränade öron var det faktiskt omöjligt att avgöra vilket av alternativen som hade majoritetens stöd. Men eftersom rösträkning inte begärdes beträffande någon av motionerna så accepterades tydligen Björks ”utslagsröst”.

I några fall verkade det som om det fanns formella fel som gjorde det svårt att tillstyrka motionerna, i andra var de kanske lite väl komplicerade för att man enkelt skulle kunna rösta ja eller nej till förslagen. Jag fick dock en känsla av att styrelsen tog till sig en hel del av de åsikter som framfördes.

Mellan stämmorna låg en sk. kick-off insprängd, vilket var en trevlig programpunkt. Tyvärr så innebar den tidsmässiga inplaceringen att det bara var de som var intresserade av stämmoförhandlingarna som tog del av kick-offen. I framtiden skulle det nog vara bättre att köra kick-offen som en separat aktivitet. På så sätt skulle man säkert kunna nå en bredare grupp medlemmar än de som tycker att det är intressant att gå på årsmöten.

Noterades att bland annat Jonas Sandqvist och Daniel Bamberg inte var närvarande vid kick-offen. På en fråga beträffande hur ÖSK ser på målvaktsfrågan noterades från ÖSKs sida enbart att transferfönstren i Sverige och Norge fortfarande är öppna och att  innan dessa stängs kan man inte lämna något besked. Fick nästan en känsla av att något skulle kunna vara på gång när det gäller ÖSKs problemmålvakt.

Eftersom Daniel Bamberg inte fick någon speltid mot Falkenberg borde han ha varit med mot Brage igår. Det var han inte och i kväll saknades han som sagt också. Detta öppnar givetvis för att han skulle kunna vara någon annanstans för tillfället. Han kan iofs ha drabbats av influensa också.

Anders Uddling (NA): Folke hade varit värd en hyllning
NA: Här är nya ÖSK-ledningen
ÖSK: Styrelseförändringar i ÖSK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.