Dalecarlia Cup

100716. Färdigspelat i Borlänge.
Fotbollsveckan tog slut på fredag eftermiddag för det kvarvarande laget ÖSK 2 i Dalecarlia Cup. Det blev stryk med 2-0 mot mexikanska America Satelite. Kanske inte så mycket att säga om det – det har varit många matcher och trupperna (antalsmässigt) i de två ÖSK-lagen har nog varit i tunnaste laget. Nu tar killarna en dryg veckas träningsledigt innan träningarna startar igen den 26 juli.

Sista Borlängerapporten från Jan Sundelius:
ÖSK 2 föll med flaggan i topp i kvartsfinalen mot America Satelite. Efter ett baklängesmål i matchens första anfall skaffade sig Mexicanarna ett ordentligt spelövertag men efter 10 minuter fick vår backlinje kontroll på de spelskickliga motståndarna. Särsklit de båda mittbackarna Ravon Strawdwer och Abbas Fadel gjorde en stark insats. Sedan var matchen jämn och bra chanser till kvittering fanns. I slutet gick vi ner på en trebackslinje och då kom ytterligare ett baklängesmål.

Även om förlusten var bitter är vi sammanfattningsvis mycket nöjda med cupen. Vi går till slutspel med två jämnstarka lag samtidigt som vi har ytterligare ett lika bra lag på hemmaplan. Hösten ser lovande ut!

100715 kväll.
Blandade resultat i kvällens slutspelsmatcher. Brasilianska Alianza som i gruppspelet besegrade ÖSK 2 visade sig även vara något bättre än ÖSK 1. Matchen slutade med en 2-1 vinst för brassarna. Bättre gick det för ÖSK 2 som av allt att döma relativt enkelt besegrade finska TJK med 4-0. För killarna i ÖSK 1 är det nu färdigspelat, medan ÖSK 2 får ladda för mötet med mexikanerna i America Satelite. Motståndarna är inte helt okända eftersom de spelade i ÖSK 1:s grupp.

Jan Sundelius skriver om kvällens matcher:

Åttondelsfinaler
ÖSK 2 vann med 4-0 mot finska TJK. Ett resultat som var i underkant. 1-0 gjordes påpassligt av vänsteryttern Nusret Nukic. Efter en sämre period avgjorde Lukman Murad med två snabba mål i slutet av första halvlek. I andra halvlek dominerade de svartvita totalt och Erik Sundelius kunde med sitt nionde mål i turneringen återta ledningen i den interna skytteligan. Precis som tidigare i turneringen var laget diciplinerat och höjde sig när det behövdes.

ÖSK 1 gjorde en helt jämn match mot de obrasilianska brassarna i Allianca. Motståndarna fick åtta gula och två röda kort mot ÖSK:s enda gula. En intensiv press på slutet gav tyvärr inte någon utdelning. Målet gjordes påpassligt av frisparksspecialisten Stefan Hannason medan domaren ställde upp muren.

Trots det snöpliga slutet för ÖSK 1 är vi ledare mycket nöjda med båda lagens insatser både på och utanför planen. Många av spelarna har verkligen höjt sig under cupen. ÖSK 2 är nu ett av två kvarvarande svenska lag och vi ser fram emot en spännande morgondag.

100715 förmiddag.
En vinst och en förlust blev facit av gruppspelets två sista matcher för ÖSKs två lag. Lyckligtvis var det rätt lag som förlorade och förlusten hade inte ens någon betydelse för placeringen. ÖSK 1 var väl mer eller mindre tvingade att vinna för att kunna hålla sin andraplats i serien. Det gjorde man också. Västra Husby/Östraryd IF besegrades med komfortabla 5-2. Laget försvarade därmed sin andraplats. ÖSK 2 däremot fick för första gången se sig besegrade när de förlorade mot brasilianska Alianca med 2-0. Tack vare en bättre målskillnad behöll dock de svartvita förstaplatsen i gruppen.

Jan Sundelius rapporterar:  Målskyttar ÖSK 1 i sista gruppspelsmatchen. Stefan Hannason 2, Sharma Ahmed 2 och John ”Ralf” Nydahl 1. En säker seger efter en bra andra halvlek.

ÖSK 2 spelade en jämn match mot Allianca från Brasilien. Kanske turneringens bästa trots förlusten. I och med den knappa förlusten säkrade man gruppsegern.

Finalspelet börjar nu i kväll och ÖSK 1 verkar inte direkt ha haft någon tur med lottningen. De får nämligen möta ÖSK 2:s besegrare Alianca. Fördelen kan kanske vara att ÖSKs ledare bör ha hunnit skaffa sig en god uppfattning om hur brassarna spelar. ÖSK 2 verkar ha fått en något beskedligare motståndare. De möter Tammerforslaget TJK, som inte gjort så värst mycket väsen av sig i turneringen.

100714 kväll.
Blandade resultat för de två ÖSK-lagen. <strong>ÖSK 1</strong> besegrades av IK Brage med 2-1. Laget ligger fortfarande kvar på andra plats i sin grupp, men har nu ett knippe lag som flåsar i nacken.<strong> ÖSK 2</strong> däremot är fortsatt utan poängförlust. De vann även onsdagens andra match. Motståndare var Swecom FC och resultatet 2-0. Jan Sundelius rapporterar från händelsernas centrum:

ÖSK 1 började över förväntan mot IK Brage som ställer upp i cupen med sitt pojkallsvenska lag och tog ledningen genom en en snygg frispark av Stefan Hannason. Brage kvitterade sedan ganska oförtjänt i slutet av första halvlek. I andra halvlek var dock dalmasarna klart starkast och fick in ett segermål.

ÖSK 2 fortsatter att vinna. Denna gång med två noll mot den svensk-somaliska föreningen Swesom från Borlänge. Båda målen kom i andra halvlek sedan ÖSK totalt tagit över matchen. Målen gjordes av lagets flitigaste målskyttar Erik Sundelius och Lukman Murad.

Dalecarlia Cup verkar att vara en riktigt tuff turnering för deltagande lag. Matcherna i P16 spelas 2*30 minuter. Lagen har en match per dag och ibland spelar man till och med två – alltså totalt 120 minuter. För ÖSKarna, som kom till Borlänge med antalsmässigt rätt så tunna trupper (=få avbytare), kan nog slutet av veckan bli rätt så jobbig.

100714 morgon.
Dalarnas Tidningar har uppmärksammat, att Björn Juhlin (numera talangutvecklare hos ÖSK Ungdom) är på återbesök till den cup han var med och startade för 30 år sedan.

ÖSK 2 har haft en morgonmatch och besegrade i denna Nardo FK lag 1 med 2-1.   Jan Sundelius rapporterar: ÖSK 2 tog sin tredje raka seger mot Nardo från Trondheim med 2-1 efter två mål av Lukman Murad.

100713 kväll.
Kvällsmatcherna innebar ett litet bakslag för ÖSK 1, som bara nådde oavgjort 2-2 mot västgötarna från Varnhem/Axvall. För ÖSK 2 gick det bättre. 4-1 segern mot IFK Viksjö innebär gruppledning, trots att laget spelat en match mindre än de lag som jagar närmast under i tabellen.

Jan Sundelius rapporterar från Borlänge om kvällens matcher:
ÖSK 2
ÖSK 1 gjorde en sämre insats mot Varnhem och räddade en poäng i sista minuten efter att målvakten Martin Ingvarsson dundrat in en volley med vänstern efter hörna. Det andra målet gjorde Stefan Hannason på straff.

100713 eftermiddag.
ÖSK 1 besegrade på eftermiddagen idag mexikanska America Satelite. Nästan en liten gruppfinal om det inte vore för IK Brage, som också går bra och så här långt är obesegrade.

Jan Sundelius rapporterar från Borlänge: ÖSK 1 vann med 3-2 efter en stark insats mot America Satelite. Mexicanarna var både snabba och tekniska men ÖSK vann kampen man mot man. Målen gjordes av Sharma Ahmed, Stefan Hannason (straff) och John Nydahl som i sista stund lånats in från pojkar 95.

100712 kväll.
ÖSKs två lag fick en bra start i turneringen mot motståndare som inte verkar ha varit så skarpa.

ÖSK1 besegrade Nardo FK lag 2 från Trondheim med 11-0. De stackars norska pojkarna hade definitivt inte någon bra dag på jobbet efter att även ha förlorat en tidigare match mot mexikanska America Satelite med 12-0.
Målskyttar för ÖSK 1: Sharma Ahmed 3, Julle Jadling 2, Simon Ornstein 2, Martin Almqvist 2, Rabi Josefsson 1, Självmål 1.

ÖSK 2 var inte mycket sämre även om det inte blev tvåsiffrigt. De besegrade Skultuna IS med 9-0.
Målskyttar för ÖSK 2: Erik Sundelius 5. Lukman Murad 2, Nils Hallberg 1, Simon Lahti 1.

Det är Jan Sundelius som rapporterat målskyttarna i kommentarsfältet. Men jag kan väl skriva in dem i artikeln också.

100712.
ÖSK Ungdoms äldsta pojkar deltar denna vecka i Dalecarlia Cup som med ca 400 anmälda lag är en av Sveriges största ungdomscuper. Lite mindre än Örebrocupen är man visserligen, men det internationella inslaget är något större. Så har ett av ÖSKs två pojklag en motståndare från Brasilien medan det andra laget ställs mot ett mexikanskt lag. Att borlängetävlingen förmår locka lag från så från svensk horisont exotiska hemmaplaner har nog mycket att göra med Gothia Cup, som spelas senare i månaden. En del lag utnyttjar möjligheten att skaffa sig erfarenheter av turneringsspel i Sverige innan man drar vidare till Göteborg.

Till skillnad mot hur man gjorde i Örebrocupen har man från ÖSKs sida den här gången valt att inte toppa något av lagen, utan istället fördelat spelarna från PAL-truppen på de båda lagen. Detta tillsammans med det faktum att en hel del spelare saknas på grund av andra sommaraktiviteter gör att man nog inte skall hysa alltför höga förhoppningar om en topplacering för något av lagen.