Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Brorsson klar för Örgryte

Idag på eftermiddagen blev det officiellt bekräftat att Arvid Brorsson lämnar ÖSK. Han har skrivit ett tvåårigt kontrakt med Örgryte IS, som han ju spelade för och med under stora delar av förra säsongen.

Det verkar vara med blandade känslor som den stora ÖSK-supportern lämnar sin favoritklubb. Separationen har nog inte gått helt obemärkt förbi hos ÖSK heller. Axel Kjäll verkar dock köra med en rak dialog i sitt samtal med spelare som har en bit kvar till den nivå som Kjäll förväntar sig.
I en tuff konkurrenssituation och i den del av karriären som Arvid är i just nu, har vi enats om att detta är en bra lösning för både klubben och honom, kommenterar han uppbrottet.

För Brorsson känns det säkert tråkigt att lämna ÖSK ”på det här sättet”, men han kan nu se fram emot betydligt bättre förutsättningar till speltid och vidare utveckling i Örgryte. Det gick bra för honom hos ÖIS redan förra året och han kan säkert utvecklas till en stöttepelare i det rödblå försvaret. Speciellt som han redan är välkänd och inspelad i den klubb han kommer till.

ÖSK: Brorsson lämnar ÖSK fotboll
Örgryte IS: Arvid Brorsson tillbaka i rödblått

Silly Winter 2020/21: Brorsson till Örgryte?

Arvid Brorsson fick ingen speltid i gårdagens dubbelmöte med Malmö FF. Han satt på läktaren utan att besväras av vare sig skador eller sjukdomssymptom. Så här i Silly Winter tider ofta ett tecken på att något ”kan vara på gång.”

Det är det nog också. Mycket tyder på att det blir en ny göteborgsflytt för ÖSKs långa mittback. NA har varit i kontakt med Örgrytes sportchef Igor Krulj som är ovanligt öppenhjärtig (för att vara sportchef).
Vi för en dialog. Han var här på lån förra året och han är en intressant både på kort sikt men framförallt på lång sikt. Vi får en dialog med honom och Örebro, säger öKrulj till NA.
Mycket klarare än så kan väl inte en spelare framtid diskuteras vid den här tiden på året. Men sedan är det givetvis ändå inte säkert att affären går i hamn. Det är trots allt tre parter som skall komma överens.

Arvid Brorssons kontrakt förlängdes sommaren 2019 med ytterligare två år. Ett förtroende som dock inte resulterade i speciellt mycket speltid. I stället lånades han förra sommaren ut till Örgryte, där han stod för en så pass god insats att klubben verkar intresserad av att nu permanenta klubbytet.

Riktigt hur ÖSK tänker i mittbackfrågan är oklart. Med Brorsson borta finns det bara två etablerade mittbackar kvar i truppen. Dels den skadebenägna Michael Almebäck och så danske Andreas Skovgaard, vars spelstil lite väl ofta ligger på gränsen till åtminstone gula kort. Efter att redan ha lånat ut Helmer Andersson och Fabio de Sousa blir det rätt tomt i reservförrådet för spelbara mittbackar om även Brorsson försvinner. Benjamin Hjertstrand finns tillgänglig men är väl främst vänsterback med en utpräglad vänsterfot. Niclas Bergmark finns också kvar, men är nog fortfarande för ung och orutinerad för att kunna ta en bärande roll i ett allsvenskt mittförsvar. Även han skulle egentligen må väldigt bra av en utlåning med regelbundet spel på en vettigt hög nivå.

NA: Därför var Brorsson utan speltid i Malmö – uppges lämna ÖSK
NA: ÖSK-managern om stora intresset för mittbacken

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Silly Summer 2020: Örgryte lånar Brorsson


Örebro SK (och Örgryte) meddelar idag, att göteborgsklubben lånar ÖSKs mittbackstalang Arvid Brorsson för resten av den här säsongen. Utlåningen gäller från och med idag och förhoppningen är att han skall vara spelklar till Örgrytes match mot Västerås SK på måndag.

Det här är den typ av utlåning som jag saknat i ÖSK. Steget från Akademin till A-laget är så stort att väldigt få talanger klarar av att ta det. Resultatet blir att de i bästa fall får sitta på bänken och nöja sig enstaka inhopp om ens det. Deras utveckling som spelare går i stå.

Spelare i talangåldern behöver tuffa fotbollsmatcher varje vecka för att de skall fortsätta att utvecklas. Något som ÖSK historiskt sett inte insett eller klarat av att få till stånd. Vi får hoppas att det här är ett tecken på att ÖSK är på väg att förändra sin strategi för utveckling av sina yngre spelare.

Egentligen borde det vara en förutsättning innan en talang från akademin tas upp i A-truppen, att spelaren ifråga har gjort en säsong i en klubb på nivå Superettan och i denna klubb tillhört en av de allra bästa spelarna. Detta är ett krav som ÖSK ställer när man värvar spelare från Superettan som inte har någon tidigare anknytning till ÖSK. Det borde även vara ett krav som man ställer på sina egna talanger.


Det finns nog många hål som behöver tätas i Örgrytes försvar.


ÖSK: Arvid Brorsson lånas ut till Örgryte IS
Örgryte IS: Arvid Brorsson ansluter till Sällskapet på lån från Örebro SK
GP: Örgryte lånar mittback från allsvenska Örebro
NA: Arvid Brorsson om utlåningen till Örgryte
Svenska Fans (Örgryte): Flera klubbar ryckte i Brorsson: ”ÖIS kändes absolut hetast”


Det blir en ny klubbdress för Arvid Brorsson under resten av det här året.