Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsdebut för Marcus Karlsson

Marcus Karlsson landslagsdebuterar för Sverige mot Belgien.

Marcus Karlsson landslagsdebuterar för Sverige mot Belgien.

Sveriges P16/98-lag möter i kväll Belgien i en landskamp i halländska Vinberg. Marcus Karlsson, som tillhör ÖSKs U-trupp, landslagsdebuterar som vänsterbräddare i en 4-4-2 uppställning.

Ensam från Örebrodistriktet är Marcus inte. Framför sig som en av två anfallare har han IFK Kumlas Simon Danielsson. På bänken sitter dessutom Karlslunds IFs målvaktstalang Gustaf Franck.

Marcus deltar i vad som kallas Sveriges Future Team, vilket lite löst skulle kunna uttydas som Sveriges andralag i årskullen.

SvFF: Startelvan mot Belgien i Vinberg


Resultat: Sverige vann matchen med 3-2 efter att ha gjort segermålet i den andra tilläggsminuten (av två). Marcus Karlsson spelade fram till den 55:e minuten och blev sedan utbytt (matchtiden var 80 minuter).

SvFF: Hattrick av Filip Varenhed mot Belgien
SvFF: Matchinformation


Tillägg: I den andra landskampen som Sverige vann med 3-0 fick Marcus starta på bänken. Han bev sedan inbytt i den 70:e minuten.

SvFF: Andra raka segern mot Belgien

Marcus Karlsson till P16 Future Team

Marcus Karlsson tar en plats i SvFF:s Future Team och får spela landskamp mot Belgien.

Marcus Karlsson tar en plats i SvFF:s Future Team och får spela landskamp mot Belgien.

ÖSKs anfallare Marcus Karlsson har blivit uttagen till SvFF:s Future Team för åldersklassen P16/98. Det svenska laget kommer att möta Belgien i en dubbellandskamp i halländska Vinberg den 13 och 15 maj. Marcus är uttagen till en 18-manna trupp där även Karlslunds målvakt Gustaf Franck och IFK Kumlas Simon Danielsson ingår. Sedan tidigare har Rynninges Tidjani Diawara tagits ut till det ”riktiga” landslaget som möter Estland, Finland och Ryssland i en fyrnationersturnering i Tallin.

Future Team är ett nytt koncept som Svenska Fotbollsförbundet infört i år för sina ungdomslandslag. Genom detta program kan fler (dubbelt så många) ungdomar testas i en landskampsmiljö.

SvFF: P16 Future Team mot Belgien

Marcus Karlsson landslagsuttagen

ÖSKs 98:a Marcus Karlsson har blivit uttagen till ett av SvFF:s breddelitläger. Bloggen vet i och för sig inte om det rör sig om ett sådant med 60-70 deltagare eller om det handlar om ett skarpare läger med färre deltagare. Det här är dock den första uttagningen för Marcus del och det är väl inte så troligt att han blir uttaget till ett ”riktigt” landslagsläger på en gång. Någon information hos SvFF fnns det inte än och det är därför Bloggen fått lov att gissa.

Nittioåttorna tränas och matchas av Roland Nilsson och lägret kommer att arrangeras från den 4:e till den 6:e april.

Från dagens twittrande framgår det att Marcus får sällskap till Bosön av ytterligare tre lovande spelare från distriktet. Dessa är KIF-målvakten Gustaf Franck, Rynninges anfallare Tidjani Diawara samt Simon Danielsson från IFK Kumla. Den senare är även han en målfarlig anfallare.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Tillägg 140319. En lista över de uttagna finns nu hos SvFF. Det rör sig om vad jag brukar kalla ett breddelitläger med mellan 60 och 70 deltagare.