Landslagsdebut för Marcus Karlsson

Marcus Karlsson landslagsdebuterar för Sverige mot Belgien.

Sveriges P16/98-lag möter i kväll Belgien i en landskamp i halländska Vinberg. Marcus Karlsson, som tillhör ÖSKs U-trupp, landslagsdebuterar som vänsterbräddare i en 4-4-2 uppställning.

Ensam från Örebrodistriktet är Marcus inte. Framför sig som en av två anfallare har han IFK Kumlas Simon Danielsson. På bänken sitter dessutom Karlslunds IFs målvaktstalang Gustaf Franck.

Marcus deltar i vad som kallas Sveriges Future Team, vilket lite löst skulle kunna uttydas som Sveriges andralag i årskullen.

SvFF: Startelvan mot Belgien i Vinberg

Resultat: Sverige vann matchen med 3-2 efter att ha gjort segermålet i den andra tilläggsminuten (av två). Marcus Karlsson spelade fram till den 55:e minuten och blev sedan utbytt (matchtiden var 80 minuter).

SvFF: Hattrick av Filip Varenhed mot Belgien
SvFF: Matchinformation

Tillägg: I den andra landskampen som Sverige vann med 3-0 fick Marcus starta på bänken. Han bev sedan inbytt i den 70:e minuten.

SvFF: Andra raka segern mot Belgien