Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hjerstrand till HBK och Čustović till Cork City

Det har hänt en del gällande tidigare ÖSK-spelare och två nyheter som är värda att lyfta fram är att Benjamin Herstrand ska provträna för allsvenska Halmstad BK och att Kevin Čustović har blivit utlånad till irländska Cork City FC.

Benjamin Herstrand.
Den förre ÖSK-försvararen Benjamin Hjerstrand värvades till ÖSK från IK Brage inför säsongen 2020. Hjerstrand ansågs då vara Superettans bästa vänsterback. I ÖSK fick Hjerstrand slåss med Kevin Wright om den där platsen vilket gjorde att Hjerstrand ofta fick agera städhjälp i andra delar av försvaret, företrädesvis som mittback. Totalt blev det tre år i Svartvitt innan kontraktet nu gick ut och Hjerstrand lämnade ÖSK. Nu står det alltså klart att nästa anhalt skulle kunna bli en återkomst till Allsvenskan då han blivit inbjuden att provspela med nyuppflyttade Halmstad BK och bland annat ska följa med dem på träningsläger i Portugal där den halländska klubben ska delta i Atlantic Cup (den Cup som ÖSK en gång vunnit). Det återstår att se om dalmasen Hjerstrand lyckas spela sig till ett kontrakt eller ej.
Hallansposten: Joseph Baffoe förlänger med HBK – testar Hjertstrand i Portugal

Kevin Čustović.
Mittfältaren Kevin Čustović lånades in av ÖSK från danska Vejle under sommaren 2022. Tanken var väl att han skulle hjälpa till försöka styra upp det svajiga ÖSK som hade det tufft i tabellen. Till slut var det kanske också Čustović som var tungan på vågen då han gjorde 1-1 målet borta mot Jönköpings Södra i den avslutande omgången. ÖSKs kontrakt var visserligen redan säkrat i samband med att Brommapojkarna samtidigt vann över Trelleborg, men Čustovićs mål gjorde ändå en del nytta – om inte annat i just den matchen.

Kevin Čustović återvände sedan till sin danska klubb, trots att det fanns indikationer på att ÖSK hade en utköpsklausul i lånekontraktet, och nu står det alltså klart att det blir en ny utlåning. Denna gång till irländska Cork City FC
Cork City FC: Kevin Čustović signs on loan!

Silly Winter 2022/23: Custovic och Olaniyan får lämna

ÖSK meddelade idag att kontrakten för de två lånespelarna Kevin Custovic (Vejle BK) och Alfred Olaniyan (Sido’s FC, Nigeria) har avslutats. Jag antar, att kontrakten förfaller först den sista december. Men klubben anser väl inte, att det är någon idé att ta hit spelarna för några veckors träning i december om man ändå inte har några planer att använda dem under nästa år.

Beträffande Custovic är det i och för sig möjligt, att ÖSK kanske vill fortsätta med honom, men att man inte vill eller kan köpa loss honom från hans nuvarande klubb. Bättre i så fall att skicka tillbaka honom och sedan förklara, att man kan ta över honom om man slipper betala någon övergångssummagång.

Hans fördel är i första hand att han kan användas både på mittfältet och som mittback, vilket kan vara välkommet i en tunnare trupp.

ÖSK: Custovic och Olaniyan lämnar ÖSK
NA: Klart: Duon lämnar ÖSK

Silly Summer 2022: ÖSK lånar VSK-mittfältare från Vejle

ÖSK har idag gjort klart med danska nivå-2 klubben Vejle BK om ett lån av den svenska mittfältare Kevin Custovic. Spelaren värvades förra sommaren av Vejle från Västerås SK – en värvning som verkar ha överraskat de flesta. Men i Danmark har det inte gått så bra för den unge svensken som helt klart haft för avsikt att göra sig av med honom. Det nu aktuella lånet sträcker sig säsongen ut och det skall finnas en option för ÖSK att köpa loss honom efter detta. Enligt Transfermarkt löper hans kontrakt med Vejle ända fram till den sista juni år 2025.

Spelardata Kevin Custovic (ÖSK)
Född: 2000-02-03
Nationalitet: Sverige
Position: Mittfältare
Tidigare klubbar: IFK Västerås, Skiljebo SK, Nyköpings BIS, Enköpings SK FK, Västerås SK, Vejle BK.

ÖSK: Kevin Custovic ansluter på lån till ÖSK
Vejle BK: Kevin Custovic vender tilbage til Sverige
NA: ÖSK lånar in förre VSK-mittfältaren
NA: Utlandsflytten, mardrömsdebuten och köksolyckan – fyra punkter om mittfältaren som placeras i ÖSK
Lagstatistik: Kevin Custovic