Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nya klubbar för ÖSK-talanger

Jonathan Johnsson till IF Sylvia.
I NA:s sammanställning över vad som hänt på övergångssidan nu när årets vinterfönster stängs hittar jag Jonathan Johnssons namn. Jonis, som han kallas, har varit runt en del och testat/testats i olika lag, men nu är valet gjort (vilket jag hade missat).

Det blir i IFK Norrköpings samarbetsklubb IF Sylvia som han kommer att spela sin fotboll det här säsongen. IF Sylvia hittar man i Ettan Norra, samma serie som Örebro Syrianska spelar i.

I och med sin lite speciella status, tack vare samarbetet med IFK Norrköping, är Sylvia en klubb som fostrat och utvecklat många talangfulla spelare. Vi får hoppas att Jonis kommer att bli en av dem.

IF Sylvia: Nyförvärv


Alfie Göransson till IFK Kumla.
IFK Kumla skrev häromdagen att de kommit överens med Alfie Göransson. Denne var en av stöttepelarna i ÖSKs akademi under många år. Efter en knäskada för två år sedan kom han tillbaka som helt ordinarie och lagkapten i den äldsta akademitruppen.

Nu har hans val för fortsättningen fallit på div 3-klubben IFK Kumla. Något förvånande tycker jag. Han har kapacitet att spela betydligt högra upp i seriesystemet. Men det kan ju vara så att han efter fullgjort gymnasium och avslutad fotbollsakademi har fått nya prioriteringar i sitt liv.

IFK Kumla: Alfie Göransson klar för IFK Kumla

Silly Winter 2022/23: Jonathan Johnsson lämnar i förtid

ÖSK meddelade igår, att de kommit överens med Jonathan Johnsson om att dennes kontrakt med ÖSK skall avslutas redan nu. Johnsson skrev i våras ett tvåårigt kontrakt med ÖSK efter att ha tränat med ÖSK under hela försäsongen.

Men när spelartruppen succesivt fylldes på med nya spelare fanns det inte någon plats för högerbacken. Att han egentligen aldrig fick spela på sin bästa plats gjorde väl saken inte lättare för hans del. Under hösten har han spelat med Håkan Juhlins Yxhult inom ramen för ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete.

Vill han fortsätta med fotbollen så kommer han inte att ha några problem att ta plats i Örebro Syrianska eller i något av Örebros div 2-lag.

ÖSK: Jonathan Johnsson går vidare från ÖSK
NA: Talangen lämnar ÖSK efter en säsong
Lagstatistik: Jonathan Johnsson

Silly Summer 2022: Jonathan Johnsson lånas ut till Yxhult

ÖSK meddelade igår att man lånar ut Jonathan Johnsson till Yxhults IK. Detta sker inom ramen för ett så kallat fotbollsutvecklande föreningssamarbete, vilket innebär att spelaren kan representera båda klubbarna med endast någon dags karensperiod vid en över- eller återgång. Nu ligger väl spel i Superettan rätt långt borta för hans del, vilket gör att Yxhult , som slåss i toppen av division 1 som ett bra alternativ frö honom.

I Yxhult kommer han att tränas av bland annat Håkan Juhlin och Ronny Gustavsson Engdahl. Ronny var tillsammans med Arne Skotte hans tränare under åren i ÖSK Ungdom/Sturehov.

ÖSK: ÖSK Fotboll inleder samarbete med Yxhults IK

Silly Winter 2021/22: Kontrakt för Jonathan Johnsson.

ÖSK meddelar ikväll, att de slutit ett tvåårigt kontrakt med Jonathan Johnsson. Johnsson, som föll för akademins åldersgräns vid årsskiftet, erbjöds att träna med A-truppen under januari. En provträning som till slut resulterade i ett A-truppskontrakt. Det är såvitt jag kan erinra mig den första gången som någon lyckats försäsongsträna sig in i A-truppen.

ÖSKs senaste A-lagsspelare är en atletisk och snabb försvarsspelare. Jag har aldrig sett honom spela annat än högerback, men nu under försäsongen har ÖSK använt honom som mittback. Möjligen på grund av att alternativen för den positionen varit begränsade. I matchen mot IK Sirius då han spelade från start på mittbacksplatsen överraskade han mig (och förmodligen även många andra) med ett moget och väl avvägt försvarsspel.

Johnsson är den tredje ÖSKaren från 02-kullen som tagit steget från akademin till A-laget. Tidigare har ju Niclas Bergmark och Noel Milleskog från samma årskull gjort det. Mycket av deras utveckling har skett inom ramen för ÖSK-akademins verksamhet. Men man skall absolut inte bortse från den ambitiösa fotbollsutbildning de under flera år fick redan i ÖSK Ungdom under ledning av Ronny Gustavsson Engdahl och den nu bortgångne Arne Skotte.ÖSK: Jonathan Johnsson skriver avtal med ÖSK
NA: Provtränat hela vintern – nu skriver akademitalangen på för ÖSK
Lagstatistik: Matcher under åren 2017 – 2021