Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Kontrakt för Jonathan Johnsson.

ÖSK meddelar ikväll, att de slutit ett tvåårigt kontrakt med Jonathan Johnsson. Johnsson, som föll för akademins åldersgräns vid årsskiftet, erbjöds att träna med A-truppen under januari. En provträning som till slut resulterade i ett A-truppskontrakt. Det är såvitt jag kan erinra mig den första gången som någon lyckats försäsongsträna sig in i A-truppen.

ÖSKs senaste A-lagsspelare är en atletisk och snabb försvarsspelare. Jag har aldrig sett honom spela annat än högerback, men nu under försäsongen har ÖSK använt honom som mittback. Möjligen på grund av att alternativen för den positionen varit begränsade. I matchen mot IK Sirius då han spelade från start på mittbacksplatsen överraskade han mig (och förmodligen även många andra) med ett moget och väl avvägt försvarsspel.

Johnsson är den tredje ÖSKaren från 02-kullen som tagit steget från akademin till A-laget. Tidigare har ju Niclas Bergmark och Noel Milleskog från samma årskull gjort det. Mycket av deras utveckling har skett inom ramen för ÖSK-akademins verksamhet. Men man skall absolut inte bortse från den ambitiösa fotbollsutbildning de under flera år fick redan i ÖSK Ungdom under ledning av Ronny Gustavsson Engdahl och den nu bortgångne Arne Skotte.ÖSK: Jonathan Johnsson skriver avtal med ÖSK
NA: Provtränat hela vintern – nu skriver akademitalangen på för ÖSK
Lagstatistik: Matcher under åren 2017 – 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *