Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: ÖSK skriver kontrakt med Andersson Segerlind

ÖSK meddelar idag, att man (äntligen) kommit överens med Joel Andersson Segerlind om ett A-lagskontrakt. Att det skulle komma ett sådant har väl känts rätt givet efter det att Jonathan Johnsson skrev ett för någon vecka sedan. Men det var tydligen någon detalj med Joels som gjorde att det tog längre tid för honom. Kontraktet är kort – bara ett år, vilket hör till ovanligheterna.

Joel är den fjärde spelaren som kommer från ÖSK Ungdoms framgångsrika 02-kull. Sedan tidigare finns ju redan Niclas Bergmark, Noel Milleskog och Jonathan Johnsson i truppen. Dessutom ingår ytterligare två 02-or som tagits in från andra klubbar (Hussein Ali och Elias Barsoum).

I sin presentation skriver ÖSK att han har en bra vänsterfot, fin speluppfattning och är passningssäker. Jag skulle vilja tillägga att det dessutom nästan är omöjligt att ta bollen ifrån honom, då han har en bra dag.

ÖSK: Joel Andersson Segerlind skriver avtal med ÖSK
NA: Egna ÖSK-produkten skriver A-lagskontrakt

Silly Winter 2021/22: Andersson-Segerlind mot kontrakt

Väldigt mycket lutar nog mot att Joel Andersson-Segerlind kommer att ”få” ett A-lagskontrakt. Jag hade nog trott, att nyheten om detta skulle komma samtidigt som det blev klart med Jonathan Johnson. Men så blev alltså det inte.

Mycket talar dock för att det bara är en tidsfråga innan även Andersson-Segerlind har gjort klart om sin närmaste fotbollsframtid.

  • NA:s ÖSK-expert Fredrik Carlsson tror att det är så. Idag skrev han (10:44 i träningsrapporten)
    Under de senaste dagarna har man fyllt på truppen med två unga försvarare i Samuel Dahl från AIK och Jonathan Johnsson från egen akademi. Även Joel Andersson Segerlind, ex-mittfältare i akademin väntas bli klar inom kort.
  • För ett kontrakt talar i kanske ännu högre grad det faktum att han finns med i matchtruppen inför cupmatchen mot Örgryte. För inte tar väl ÖSK med en spelare i den truppen som man inte avser att skriva kontrakt med. Det här är en riktig tävlingsmatch och inte en försäsongsmatch där provspelare får en möjlighet att visa upp sig.Att han finns med i matchtruppen utan att ha ett klart kontrakt med ÖSK verkar vid första åsyn kanske lite märkligt. Men han är säkert fortfarande registrerad som en ÖSK-spelare hos SvFF. Amatörkontrakten gäller nämligen tills vidare. Bara för att han lämnat junioråldern bakom sig innebär inte att hans registrering på ÖSK stryks i rullorna. Det finns vidare inget krav på att man skall vara proffs (icke-amatör) för att få spela matcherna i Svenska Cupen. Något sådant krav finns inte eftersom det skulle utesluta klubbar från lägre än division 1. Som Eskilsminne som ÖSK mötte förra helgen till exempel.

    För att deltaga för ett lag i Allsvenskan krävs dock det finns en spelarkontrakt mellan klubb och spelare (undantag dock för spelare som är yngre än 18 år).

P17/02: Ragnarsson, Andersson Segerlind och Milleskog till Bosön

Viktor Eriksson, P17/02-landslagets förbundskapten, har kallat 68 spelare till en elitsammandragning på Bosön mellan den 7:e och 12:e juni. Bland de uttagna spelarna finns det tre från ÖSKs Akademi. Det är anfallaren Herman Ragnarsson och mittfältarna Joel Andersson Segerlind (centralt) och Noel Milleskog (oftast kant). Herman och Joel var med på den ursprungliga kallelsen medan Noel kommit med från en reservplats tack vare ett återbud.

På lägret deltar dessutom bland annat Mattias Mannerstål, som tidigare tillhörde samma lag hos ÖSK Ungdom som de tre ÖSKarna. Mattias har numera har IF Elfsborg som klubbadress.

SvFF: 68 spelare kallade till läger på Bosön

ÖSK skriver på sin webbplats att det är en uttagning till ett landslagsläger, vilket är att försköna det hela en smula. Det finns inga fotbollslandslag med 68 spelare. Därför föredrar jag att kalla arrangemanget för en elitsammandragning.

I den här åldersklassen och i det ”riktiga landslaget” ingår däremot Niclas Bergmark och Dennis Collander från ÖSKs Akademi resp. A-trupp.