Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Andersson-Segerlind mot kontrakt

Väldigt mycket lutar nog mot att Joel Andersson-Segerlind kommer att ”få” ett A-lagskontrakt. Jag hade nog trott, att nyheten om detta skulle komma samtidigt som det blev klart med Jonathan Johnson. Men så blev alltså det inte.

Mycket talar dock för att det bara är en tidsfråga innan även Andersson-Segerlind har gjort klart om sin närmaste fotbollsframtid.

  • NA:s ÖSK-expert Fredrik Carlsson tror att det är så. Idag skrev han (10:44 i träningsrapporten)
    Under de senaste dagarna har man fyllt på truppen med två unga försvarare i Samuel Dahl från AIK och Jonathan Johnsson från egen akademi. Även Joel Andersson Segerlind, ex-mittfältare i akademin väntas bli klar inom kort.
  • För ett kontrakt talar i kanske ännu högre grad det faktum att han finns med i matchtruppen inför cupmatchen mot Örgryte. För inte tar väl ÖSK med en spelare i den truppen som man inte avser att skriva kontrakt med. Det här är en riktig tävlingsmatch och inte en försäsongsmatch där provspelare får en möjlighet att visa upp sig.Att han finns med i matchtruppen utan att ha ett klart kontrakt med ÖSK verkar vid första åsyn kanske lite märkligt. Men han är säkert fortfarande registrerad som en ÖSK-spelare hos SvFF. Amatörkontrakten gäller nämligen tills vidare. Bara för att han lämnat junioråldern bakom sig innebär inte att hans registrering på ÖSK stryks i rullorna. Det finns vidare inget krav på att man skall vara proffs (icke-amatör) för att få spela matcherna i Svenska Cupen. Något sådant krav finns inte eftersom det skulle utesluta klubbar från lägre än division 1. Som Eskilsminne som ÖSK mötte förra helgen till exempel.

    För att deltaga för ett lag i Allsvenskan krävs dock det finns en spelarkontrakt mellan klubb och spelare (undantag dock för spelare som är yngre än 18 år).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.