Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F17/00: Emma Östlund kallas till EM-förberedelse

Emma Östlund gjorde mål i sin A-lagsdebut med ÖSK Söder Dam (7 mars 2015).

ÖSK Söders talangfulla Emma Östlund tog för någon månad sedan steget över till KIF Örebro. I sin nya klubb har hon redan i KIF Örebros träningsmatcher fått känna på hur det är att möta damallsvenskt motstånd på riktigt. Ett klubbyte som säkert bidragit till att åldersgruppens landslagsledning på allvar fått upp ögonen för Emma.

Det svenska F17-landslaget kommer att i månadsskiftet mars/april delta i en av de sk. Elite Round grupperna. Den grupp Sverige lottats in i avgörs i Portugal och det svenska landslaget kommer att få möta Island, Spanien och värdnationen Portugal. Spanien är för övrigt det topprankade laget i EM-kvalificeringen.

Elite Round fungerar som slutlig kvalificering till F17-EM som spelas i Tjeckien under första halvan av maj. Så långt har det svenska laget dock inte kommit än och frågan är om de kommer att göra det. Kvalifikationsförutsättningarna är tuffa och bara de sex gruppsegrarna från de olika Elite Round-grupperna samt den bästa tvåan tar sig vidare.

Den svenska landslagsledningen har kallat 20 spelare till en förberedande samling i Göteborg mellan 11 och 15 mars. Emma är (givetvis) en av de spelare som kallats.

SvFF: Uppladdning inför Elite round för F17-landslaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.