Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Landslagsuppdrag för ÖSKare

Fyra av ÖSKs spelare har under den gångna perioden varit iväg och representerat sina länder på olika landslagsnivåer.

Valgeir Valgeirsson
Valgeirsson var uttagen i det isländska U21-landslaget som mötte Litauen och Danmark i kvalet till U21-EM.

Valgeirsson fick starta i matchen mot Litauen (utbytt efter drygt 60 minuter) och fick sitta kvar på bänken i hela matchen mot Danmark.

Det isländska U21-landslaget förlorade båda matcherna och slutade på fjärde plats i sin grupp som vanns av Danmark följt av Tjeckien. Vinnaren av respektive grupp är klara för slutspel tillsammans med de bästa grupptvåorna. U21-EM spelas i Slovakien nästa sommar men då alltså utan isländskt deltagande.

För Valgerissons del var detta troligen de sista matcherna med det isländska U21-landslaget då han nu blir överårig.

Ahmed Yasin
Yasin var återigen uttagen till det irakiska landslaget efter en tids frånvaro från landslagsspel.

Så värst mycket speltid blev det dock inte när Irak först mötte Palestina (vinst med 1-0) och sedan Sydkorea (förlust med 2-3) i det asiatiska VM-kvalet.

Yasin fick sitta på bänken i hela matchen mot Palestina men fick sedan hoppa in de sista minuterna i matchen mot Sydkorea när Irak försökte jaga ikapp Sydkoreas ledning utan att helt lyckas.

Irak ligger dock bra till i sin grupp och delar andraplatsen med Jordanien med Sydkorea som etta i gruppen efter 4 av 10 spelade omgångar. De två bästa lagen i varje grupp går direkt till VM som spelas i Kanada, Mexiko och USA 2026.

Lucas Shlimon
Det stora utropstecknet på förhand var annars Lucas Shlimon som också blev uttagen i det irakiska landslaget.

Det var första gången för Shlimon som aldrig tidigare representerat Irak på någon landslagsnivå. Riktigt rolig för Shlimon och ett bra skyltfönster för den 21-årige mittfältaren.

I matchen mot Palestina fick Shlimon hoppa in i matchens slutskede men mot Sydkorea fanns han med från start och han beskriver själv för NA att det var en väldigt stolthet bara att få bli kallad till landslaget.

Shlimon startade som defensiv mittfältare (”sexa”) men blev utbytt i paus när landslagsledningen ville gå mer offensivt och därför bytte ut den defensiva mot en offensiv mittfältare.

För Shlimons del tar han nu med sig ”lärdomar från det här. Och det är klart det här var bra för självförtroendet också. Nu har jag fått möta toppspelare från topp fem-ligorna och vet vilka nivå de håller, det är den nivån jag själv strävar mot”.

NA: Shlimon startade i VM-kvalet: ”Väldigt stolt”

Wessam Dukhan
Tidigare under september blev Wessam Dukhan uttagen i det syriska U20-landslagets avslutande kvalmatcher och som genom fyra raka segrar blev klara för det asiatiska mästerskapet då man bland annat slog Guam med 10-1 och Vietnam med 1-0.

För Dukhans del blev det en lyckad landslagssamling tre starter, ett inhopp och ett mål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.