Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Poddtips: Oscar Jansson intervjuas i The Kepr

En längre intervju med Örebro SKs tidigare målvakt Oscar Jansson finns att lyssna på i The Kepr Podcast.

The Kepr drivs av bland andra John Alvbåge (även han tidigare ÖSK-målvakt med 150+ matcher för Svartvitt för den som inte var med på den tiden) och i det nästan 2 timmar långa samtalet berörs ÖSK många gånger både i både stort och smått.

Bland annat ger Jansson en lite djupare beskrivning av vad som hände när han bytte ÖSK mot IFK Norrköping men också en hel del om hans tidigare karriär i England och Tottenham Hotspur. Jansson beskriver i en passage att det var nära att det blev Helsingborg istället för ÖSK när han valde att flytta hem från England inför säsongen 2013. Han beskriver också konkurrenssituationen med Jacob Rinne under 2015-2016. I intervjun framkommer det att om inte Rinne blivit såld till Gent så hade det istället varit Jansson som lämnade sommaren 2016. Men Jansson stannade och stod sedan i 138 raka Allsvenska matcher för ÖSK. Totalt blev det drygt 200 matcher för Jansson i ÖSK.

Intervjun är mycket lyssningsvärd och ger inte bara en inblick i spelaren och målvakten Oscar Jansson utan kanske ännu mer människan Oscar Jansson.

Bloggen må fortfarande tycka att spelaren Oscar Jansson valde ”fel” klubb när han gick till IFK Norrköping, men bloggen har den största respekt för människan Oscar Janssons val.

När det begav sig med flytten till IFK Norrköping skrev jag en text som publicerades på SvenskaFans. När jag nu läser den texten igen så hugger det till i magen och känslorna flyter upp till ytan igen. Det är fortfarande så sorgligt och ledsamt att Jansson gick till Peking.

SvenskaFans: Den totala chocken – Oscar Jansson går till Peking

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.