Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Cedergren åter i GIF Sundsvall

Joel Cedergren, som tog över som tränare för ÖSK efter degraderingen från Allsvenskan år 2021, fick bara en kort och inte speciellt framgångsrik period i Sportklubben. Han skiljdes från sitt uppdrag redan efter den första seriematchen (förlusten på bortaplan mot Brage med 3-0). Sedan dess har han väl levt på sitt avgångsvederlag från ÖSK, samt dessutom tränat damlaget Sundsvalls DFF som spelar i Elitettan.

Idag meddelar GIF Sundsvall att han återinträder i den organisation som han fick lämna i augusti 2019. Då som ansvarig huvudtränare som inte fick med sig resultaten. Hans nya roll kommer dock inte att vara träningsrelaterad utan han tar sig an uppgiften som vikarierande sportchef i en halvtidstjänst under resten av det här året.

Jag kan inte låta bli att fundera hur den nuvarande sportchefen Tommy Naurin känner för att få Cedergren som potentiell överrock i organisationen.

Om Cedergren fortsätter sitt tränaruppdrag hos Sundsvalls DFF framgår inte av dagens nyhetsflöde. Hans insatser i den klubben har inte satt några djupare spår (eller kanske är det just det som de har gjort). Klubben ligger efter halva serien sist med 7 inspelade poäng efter 14 matcher. Upp till för tillfället säker mark är det 8 poäng (och en målskillnadsdifferens på 15 mål) som måste övervinnas.

GIF Sundsvall: Joel Cedergren ansluter till GIF Sundsvall
Wikipedia: Joel Cedergren


Lite senare skriver Sundsvalls Tidning om det nya jobbet.
ST: Cedergrens första ord om nya jobbet i GIF

Och Lukas Sahlin twittrar, att Cedergren lämnat Sundsvalls DFF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.