Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Per-Ola Ljung får lämna Trelleborg

ÖSKs tidigare tränare Per-Ola Ljung, som i år tagit över som tränare för Trelleborgs FF, fick idag beskedet att hans tid som tränare på Vångavallen har avslutats. Trelleborg med ambitioner att vara med och slåss i toppen av Superettan har bara vunnit en av de sex matcher som hittills spelats. Placeringen näst sist i serien var uppenbarligen tillräckligt oroande för att styrelse och sportchef skulle avsluta Ljungs tränaruppdrag.

Att få lämna sitt lag i förtid efter alltför klena resultat är definitivt inte ovanligt för Ljungs del. Det är väl i princip bara i ÖSK som han lyckades bra, varpå han själv och mycket överraskande avslutade uppdraget. Därefter följde tränarjobb i GAIS, Helsingborg och nu senaste i Trelleborg. Alla tränarjobb han fick avsluta i förtid. I fallet Helsingborg kan det kanske nämnas att han tog upp laget från Superettan till Allsvenskan som seriesegrare år 2018. Men reultaten år 2019 ansågs inte tillräckligt bra utan han fick gå då laget låg på plats 12 i Allsvenskan.

Trelleborgs FF: Tränarbyte A-lag Herr
Fotbollskanalen: Ljung om TFF-avskedet
Gustav Lundblad (Skånesport): Peo Ljung får sparken, men TFF:s problem är kanske inte tränaren
Wikipedia: Per-Ola Ljung
140613. ÖSK: Per-Ola Ljung lämnar – Alexander Axén ny huvudtränare
151012. Fotbollskanalen: Gais sparkade tränare: ”Det här pusslet blev för svårt”
190615. Fotbolltransfers: Officiellt: Helsingborgs IF sparkar Per-Ola Ljung

Per-Ola Ljung och Alexander Axén (131212)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.