Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rodin Deprem återvänder till Dalkurd FF

Tillägg 23-02-20: Av en slump upptäckte bloggen att Rodin Deprem var startspelare för Dalkurd som under helgen mötte Mjällby i Svenska Cupens gruppspel och efter lite efterforskning visade det sig att Deprem nu återvänt till sin förra klubb och därmed kommer att spela i Ettan under den närmaste tiden.


(23-01-18) Den förre ÖSK-anfallaren Rodin Deprem har hittills haft en rätt svängig karriär. Först som talangfull anfallare som öste in mål i framförallt ÖSKs akademi som ledde fram till ett kontrakt med A-truppen 2018. Sedan två år i ÖSKs A-trupp som mest innehöll bänkvärmande följt kortare perioder av spel i tyska Greuther Fürths andralag, Umeå IK och Örebro Syrianska innan karriären tycktes ta en ny vändning när Brommapojkarna värvade Deprem.

I BP lyckades han förhållandevis väl och bar bland annat med och sköt upp stockholmstalangerna i Superettan och väl där gick det inledningsvis också rätt okej tills dess att BP kom på andra tankar och lät seriekonkurrenten Dalkurd ta över örebroarens tjänster.

I Dalkurd byttes toppstrid mot bottenstrid och hösten 2022 kantades av strid för varje poäng något som ÖSK verkligen fick känna på då Dalkurd slog ÖSK hemma på Eyravallen under hösten i en match där Rodin Deprem både gjorde mål och firade framför Västra Stå. Något som han efter matchen förklarade var en symbolisk handling riktad mot personer i ÖSK som enligt Deprem inte varit helt schyssta mot honom under hans tid i klubben. Främst syftade han då på Axel Kjäll.

Dalkurd klarade oavsett inte att hålla sig kvar i Superettan och Deprems kontrakgt med klubben gick ut i samband med degraderingen.

Under gårdagen meddelade den turkiska klubben Genclerbirligi att man värvat in Rodin Deprem i deras jakt på nytt kontrakt och på twitter skrev Deprem (i ett inlägg som nu är borttaget)

Jag vill tacka klubben för möjligheten de gett mig och jag lovar fansen att jag kommer göra mitt bästa för att vi ska hänga kvar i ligan och kämpa hela vägen in

Men idag skriver Genclerbirligi på sin hemsida att man bryter kontraktet med Deprem därför att man inte kunnat komma överens om längden på kontraktstiden.

Från och med igår har vi ömsesidigt upphävt vårt avtal med Rodin Cem Deprem, som vi enades om i princip och tillkännagav för allmänheten som vår nya överföring, eftersom vi inte kunde nå en överenskommelse om kontraktets varaktighet.
Vi önskar Rodin Cem Deprem framgång i hans framtida karriär.
Google translate av textstycke på klubbens hemsida

Genclerbirligi: BİLGİLENDİRME – Gençlerbirliği SK Resmî İnternet Sitesi

Det är svårt för bloggen att svara på vad som hänt i den här situationen. Klart måste ändå vara att Rodin Deprem inte kommer att representera Genclerbirligi (som för övrigt är samma klubb som ÖSKs huvudtränare Christian Järdler spelade för under delar av sin aktiva karriär). Åtminstone inte om bloggen tolkar den turkiska klubbens hemsida korrekt. Och det kanske ändå är gott nog. Genclerbirligi verkar inte vara en helt stabil klubb just nu, klubben ligger tvärsist i den turkiska högstaligan och har endast samlat ihop 7 poäng på19 matcher och man har förlorat sina nio senaste raka matcher.


På andra håll på internet, helt obekräftat såklart, finns det flertalet uppgifter som pekar på att Genclerbirligi (eller möjligen en del av deras supporterfalanger) fått kalla fötter när det kom fram att Deprem har kurdiska rötter och dessutom spelat för Dalkurd. Något som inte alltid är en enkelt kombination på en del håll i Turkiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.