Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Filip Rogic åker till Thailand

Ja, rubriken kanske har en liten semesterkänsla över sig, men igår meddelades det faktiskt att det är just det som den förre ÖSK-spelaren Filip Rogic ska göra när han nu väljer att lämna Allsvenskan och Sirius. I Thailand ska han representera Buriram United där han bland annat blir lagkamrat med den förre Newcastle-spelaren Haris Vuckic.

Buriram United är en topp-klubb i den thailändska Premier Leauge och man leder serien med 9 poäng före tvåan Chonburi FC efter 15 spelade omgångar.

Filip Rogic anslöt till ÖSK, från AFC United (numera AFC Eskilstuna), inför säsongen 2017 och han blev snabbt något av en publikfavorit med sin intensiva spelstil i kombination med ett par avgörande mål. Bland annat hemma mot AIK och borta mot Sirius. Målet hemma mot AIK 2019, ett mål som kom i matchens absoluta slutskede, är en personlig favorit.


Under sommaren 2019 valde Rogic att lämna ÖSK och Sverige för spel i ryska FK Orenburg. Senare har han också representerat AIK för att sedan ta sig vidare till IK Sirius där han alltså spelat sedan början av 2022 fram tills nu.

IK Sirius: Filip Rogic lämnar Sirius Fotboll
NA: Filip Rogics oväntade klubbval – bryter kontraktet med Sirius
Lagstatistik: Filip Rogic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *