Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Arvid Brorsson lämnar ÖIS

Den förre ÖSK-talangen Arvid Brorsson lämnar Superettan-konkurrenten Örgryte och har sedan dess setts träna tillsammans med delar av ÖSK även om Brorsson själv mest beskriver det som en slump och inte alls planerat utan mer föll sig så då Brorsson redan var och tränade i gymmet när delar av ÖSK-truppen klev in för ett av sina träningspass.

Vad som händer med den forne ÖSK-mittbacken är inte klart än och spelaren själv säger sig ha alla dörrar öppna (även för ÖSK) men först väntar ett provspel med Allsvenska Mjällby för den nu 23-årige örebroaren som det senaste året mest figurerat som defensiv mittfältare i det ÖIS som genom negativt kval mot Sandviken höll sig var i Superettan.

Brorsson debuterade för ÖSK i Allsvenskan 2017 och blev hyffsat ordinarie i startelvan under första delen av 2019 men såväl körtelfeber som ett brutet ben gjorde att han aldrig riktigt fick det att flyga i den Svartvita dressen och på sommaren 2020 valde Brorsson att gå på lån till ÖIS, ett lån som senare permanentades. Under sina 2,5 år i ÖIS höll han allt som oftast en ordinarie tröja och tiden i Göteborg kröntes också av att Brorsson var högst delaktig i att ÖIS klarade sig kvar i Superettan genom att göra mål i den första kvalmatchen.

GP: (inlogg krävs) Ingen fortsättning för Arvid Brorsson i Öis
NA: Arvid Brorsson provtränar – med allsvenskt lag
Lagstatistik: Arvid Brorsson


Kevin Johansson, Arvid Brorsson och Adam Bark på en arkivbild från januari 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *