Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Simon Amin lämnar Trelleborgs FF – klar för norska Sandefjord

Under avdelningen för gamla ÖSK-spelare kan man sortera in Simon Amin. Amin lämnade ÖSK för två år sedan för att ta steget ner (som det då var eftersom att ÖSK då spelade i Allsvenskan) till Trelleborgs FF.

Mittfältaren fick sitt första år i södra Skåne delvis förstört av skador, men under 2022 tog han mer eller mindre en fast startplats och startade 24 matcher i årets Superetta. Totalt blev det 49 matcher för Amin i Trelleborg och 5 mål (varav ett av dem kom mot ÖSK när lagen möttes i oktober).

Amin lämnar nu Trelleborg som också tappat sin huvudtränare Kristian Haynes som valt att sluta.

Vad som väntar nu återstår att se. En återkomst till ÖSK skulle möjligen kunna vara aktuellt med tanke på Amins historia i klubben, men personligen tror jag snarare att Simon söker något nytt äventyr i första hand och med tanke på att Amin även innehar ett syriskt medborgarskap så kanske att en klubb i något varmare land i Mellanöstern skulle kunna vara på tapeten.

TFF: Simon Amin lämnar Trelleborgs FF
Statistik: Simon Amin – Superettan


Tillägg (22-12-30): Expressens Anel Avdic uppger nu att Simon Amin kan vara på väg till norska Sandefjord.


Tillägg (23-01-09): Sandefjord har nu presenterat Amin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *