Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bäckström lämnade Sirius.

Efter att ha gått i en ofrivillig höstdvala under knappa två veckor är bloggen sedan några dagar on-line igen med en del att komma ikapp med. Den tidigare ÖSK-tränaren Daniel Bäckström har bytt jobb igen. Den här gången från IK Sirius till Svenska Fotbollförbundet, vilket väl förtjänar en notis.

Daniel Bäckström, en gång assisterande tränare under Axel Kjäll, har bytt jobb igen. Att (o)planerat för arbetsgivaren lämna sitt uppdrag verkar vare ett signum för hans tränarskap. Det gjorde han när han lämnade IFK Norrköping för att ta steget till ÖSK. Det gjorde han definitivt då han lämnade ÖSK för ett i hans tycke bättre jobb hos MFF. Sådär jättebra i Malmö verkar det dock inte ha varit. Redan efter ett år bröt han kontakten för att komma närmare familjen i Stockholm (sades det). På plats i Stockholm erbjöds han uppgiften som huvudansvarig tränare i IK Sirius. (I Ola Anderssons skugga får man väl förmoda.)

Hos Sirius blev det två år innan det var dags för ett nytt byte av arbetsgivare. Nu har han börjat ett jobb som förbundskapten för det svenska U21-landslaget. Vi får väl se hur länge han är kvar där. Förbundskaptensjobben för de yngre landslagen brukar ju vara något av en parkeringsplats för tränare som blivit av med sina jobb och inte hittat något nytt på direkten. Hos SvFF kan han återknyta bekantskapen med den tidigare Siriustränaren (och ÖSK-spelaren) Mirza Jelecak.

Sportchef Andersson kommenterar bytet på följande sätt på klubbens hemsida: Att vi tappar Daniel nu var inte något som vi planerat för.

Så det verkar väl som om det var Bäckströms idé att avsluta uppdraget. Fast man vet ju aldrig. Under Bäckströms ledning har klubben slutat på en elfte plats två år i rad. Förra året med fem poäng från kvalplatsen och i år var avståndet fyra poäng. De sportsliga resultaten under Bäckströms ledning var alltså inte varit överväldigande även om klubben försvarat sin allsvenska plats med en viss (liten) marginal. Så helt omöjligt att Andersson varit behjälplig vid kontraktsavslutningen är det väl inte.

Prestige- och statusmässigt kan man väl inte säga att jobbet som förbundskapten för U21-landslaget väger tyngre än att vara huvudansvarig tränare för ett allsvenskt lag.

IK Sirius: Daniel Bäckström lämnar Sirius Fotboll
SvFF: Daniel Bäckström ny U21-förbundskapten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.