Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Organisationen: Åström ny SEF-ordförande?

Fotbollskanalen skriver idag, att ÖSKs VD Simon Åström verkar ligga bra till att ta över efter Jens T Andersson som ordförande för Svensk Elitfotboll – samarbetsorganisationen för de 32 svenska elitföreningarna i Allsvenskan och Superettan. Med den uppgiften följer även automatiskt en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

Om Simon Åström väljs så innebär det att han måste avsluta sitt arbete hos ÖSK eftersom SEF:s ordförande skall vara klubboberoende. Att döma av vad Fotbollskanalen skriver verkar det troligt att Åström kommer att bli vald. Själv verkar han att jobba för det eftersom har lämnat uppgiften som ordförande i SEF:s valberedning. Han kan ju inte gärna föreslå sig själv. Om han varit ointresserad hade han ju enkelt kunnat markera detta genom att sitta kvar i valberedningen.

För ÖSK kommer givetvis ett byte på VD-posten vid en olämplig tidpunkt. Föreningen är satt under stor press ekonomiskt och sportsligt och skall just köra igång en återtågssäsong. Den nuvarande organisationen är mycket smal och det finns vad jag kan bedöma inte någon möjlighet att finna en intern kandidat till jobbet. En rekryteringsprocess kommer dessutom att ta tid, varför man förmodligen kommer att behöva en tillfällig VD som kan överbrygga perioden fram tills dess att det finns en ny ”riktig” VD på plats.

Fotbollskanalen: Avslöjar: Han kan bli en av svensk fotbolls mäktigaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.