Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P19/03: Dahl och Shlimon till EM-kval

ÖSKarna Samuel Dahl och Lucas Shlimon har blivit kallade till det svenska P19-landslaget. I slutet av månaden kommer laget att försöka kvalificera Sverige till EM-turneringen i Slovakien i slutet av juni. Vägen till EM ser dock rätt så svår ut. Det är bara gruppsegraren i kvalturneringen som går till EM-slutspelet. I Sveriges grupp deltar även Frankrike, Bosnien Hercegovina och Tjeckien – alla tre normalt starka fotbollsnationer.

Att Samuel Dahl kallas kommer inte som någon större överraskning. Han har varit mer eller mindre bofast i pojk- och juniorlandslagen.

För Lucas Shlimon är det precis tvärt om. Han har vad jag kunnat se aldrig varit kallad till någon av SvFF:s arrangemang. Inte ens till någon av årsklassens elitsammandragningar med ett drygt 60-tal deltagare. Det hör väl inte till vanligheterna att man får en plats i P19-truppen utan några tidigare ungdomsmeriter. Att nu få representera Sverige i en landslagsturnering var väl knappast något han ens drömde om då förra året slutade med att hans lag (Assyriska i Jönköping) åkte ur div 1.

Att JSödra släppte honom från sin akademi till Assyriska för två år sedan och dessutom inte tog tillbaka honom då Assyriska åkte ur Ettan är svårt att förstå.

ÖSK: Lucas Shlimon och Samuel Dahl kallade till P19-landslaget

NA: ÖSK-talangerna får chansen i P19-landslagets EM-kval

SvFF har inte publicerat truppen än så jag kan inte redovisa hur hela truppsammansättningen ser ut.

Spelschema.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.