Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Viktorsson till Strömtorp

Han är en av ÖSKs föredettingar, men framför allt förknippas hans namn med Degerfors. Christoffer Viktorsson gjorde förvisso en fyra år lång avstickare öster ut om de Blå Bergen, men det var i Degerfors han gjorde sitt namn och det var där han avslutade sin karriär som elitspelare. Av sammanlagt 280 matcher spelades 59 i ÖSKs svartvita fotbollsdress – resten var rödvita.

I ÖSK klickade det aldrig hundraprocentigt för den sympatiske mittbacken. Under sina sista två år i klubben var han väl i första hand ett tredjehandsalternativ, men han verkar ha accepterat sin roll och klagade aldrig över att han inte fick mer speltid – i alla fall inte så att det hördes utåt.

Nu går han vidare från Degerfors till Strömtorps IK, klubben där många före detta Degerforsspelare avslutat sin fotbollskarriärer. Frågan är dock om det i Viktorssons fall handlar om att avsluta karriären. Han får nämligen en roll som spelande assisterande tränare, så det kanske är en fortsättning på tränarsidan som han siktar på.

Fotbollskanalen: Wiktorsson lämnar allsvenskan för division tre

Fotbolltransfers.com: Spelarstatistik Christoffer Viktorsson
Lagstatistik: Spelade matcher 2008 – 2021
NA: Här fortsätter karriären för förre Degerfors- och ÖSK-backen

Anm. Stavar han sitt namn med V eller W? Jag har alltid trott att det varit med W, men nu verkar det vara så att skrivningen med V tagit över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.