Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2021/22: Daniel Gustavsson åter i ÖSK

DG förra gången han kom till ÖSK. (Bilden tagen på Grenadjärvallen i juli 2013).


ÖSK bekräftar idag, att Daniel Gustavsson återvänder till Örebro. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med Sportklubben. Det finns dessutom, skriver ÖSK, en option på ett tredje år. Som vanligt ett helt meningslöst påpekande eftersom det inte framgår vem det är som har optionen. De minnesgoda kommer kanske ihåg hur det var med Marcus Pode och hans option.

Jag är normalt rätt tveksam till återvändare i allmänhet och till de som passerat 30-årsstrecket i synnerhet. Ofta ligger det sentimentala skäl bakom en sådan rekrytering och inte spelarens faktiska nivå i nuläget. DG fyller 32 i år och kan rimligen inte ha så värst många fotbollsår kvar i kroppen. Han har dock spelat regelbundet i Lílleström, som kom fyra i den norska ligan förra året, så det verkar väl som om han fortfarande har en del han kan bidra med. Definitivt i Superettan.

Om man ser DG som en utpräglad vänsterkantspelare – för det gör man väl – så frågar man sig vad ÖSK tänker beträffande Taha Ali. Värvningen av DG skulle möjligen kunna ses som en indikation från ÖSKs sida, att man kommer att ge Ali en mer central roll det här året. Det fungerade ju väldigt bra i Västerås för Alis (och Västerås) del.

Positivt hur som helst. Värvningen, som väl ändå kan anses som en prestigevärvning på Superettans nivå, bör väl kunna bidra till att höja humör och framtidstro i truppen som helt.

ÖSK: Daniel Gustavsson tillbaka i ÖSK Fotboll
NA: Bekräftat: ÖSK värvar tillbaka förre stjärnan
ÖSK: Intervju med Daniel Gustavsson (video)
NA: Från norska topplaget till superettan med ÖSK: ”Spelar igen roll – jag ville tillbaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.