Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Det kommer mera/(flera)

Trots att Nahir Besara tagits in och knutits till ÖSK fram till och med år 2024 är det inte slut på Axel Kjälls sommaruppgifter.

Närmast handlar det väl i första hand om Jiloan Hamad. Hamad har ju även han varit föremål för spekulationer om en återkomst till Örebro för spel i ÖSK. Nahir Besara har vid flera tillfällen droppat hintar om att han gärna skull spela tillsammans med Hamad. Något han väl knappast skulle göra om han inte trodde att det är en rätt god chans att han kommer att få spela med Hamad.

Ryktesspridningen förstärks nu av Expressens Daniel Kristoffersson. Kristoffersson är ofta(st) välinformerad, men inte alltid. Nu skriver han i alla fall att även ett kontrakt för Jiloan Hamad är nära förestående.
Enligt SportExpressens uppgifter slutförhandlar klubben med Jiloan Hamad och är muntligt överens om ett kontrakt. Går allt som planerat hoppas Örebro SK presentera mittfältaren inom den närmsta veckan skriver Kristoffersson.

Hur det går med den saken återstår att se, men en sak är i alla fall säker. ÖSK verkar faktiskt ha de ekonomiska förutsättningarna att även knyta Hamad till sig. I en intervju med NA berättar ÖSK:s vd Simon Åström att man den här gången får ekonomisk draghjälp från ett antal personer och företag.
För att lyckas med det måste vi få vår ekonomi att växa och utvecklas på olika områden. Ett av dom är att knyta kapitalstarka personer, företag och entreprenörer närmare klubben på olika sätt och göra dom involverade och delaktiga i den resa vi vill göra. Utifrån vårt ekonomiska läge har deras tillskott till den här värvningen varit avgörande för att vi ska få det i mål på det här sättet, säger ÖSK:s vd Simon Åström till NA.

Men sommarens värvningskampanj slutar inte där. Dessutom lär en efterlängtad förstärkning på mittbackssidan vara på ingång.

Och kanske någon mer. För egentligen skulle det väl behövas en ordentlig skadefri målgörare. Fast man skall kanske inte bara skylla ÖSKs skrala målskörd på anfallarna. Om mittfältet inte klarar av sina offensiva uppgifter så spelar det liten roll vilka anfallare man har (nästan).

Dessutom rapporteras Martin Broberg vara nära en återkomst. Ytterligare en förstärkning av den tillgängliga truppen (om han håller).

Expressen: Jiloan Hamad är detaljer från ÖSK
NA: Spelet bakom Besara – öppnar för fler värvningar
NA: Nahir Besara om nya tröjnumret • Hamad-flörten • ÖSK:s stora framtidsprojekt: ”Jag kanske är först i raden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.