Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2021: Besara: Kommer/kommer inte?

Nu är det nog dags att dra igång spekulationerna kring sommarens transferfönster. För att ÖSK kommer att behöva genomföra en del förändringar i spelartruppen är nog klart efter den tveksamma starten av årets säsong. Det är under perioden från den 15 juli till den 11 augusti som övergångarna kan göras. Den 15 juli har allsvenskan kört igång igen efter EM-uppehållet och omgångarna 9 och 10 har avverkats.

Det första ryktet handlar givetvis om Nahir Besara, som avslutade sitt kontrakt med Al Hatta efter det att de åkt ur Arabemiratens högsta serie. Nu är han tillgänglig på spelarmarknaden och tränar för närvarande med Södertälje FF – ett div 4-lag i vilket hans bror tydligen medverkar som tränare.

Någon ställning till vilken nästa klubbadress skall bli har Besara inte tagit än.
– Jag tror att alla som känner mig vet hur lugn jag är när det gäller sånt här. Det kommer när det kommer, och gör det inte det så finns det annat här i livet. Det ska passa med allt innan någonting blir klart, säger Besara till NA.

En avslappad attityd som han givetvis kan kosta på sig eftersom han vet att ÖSK under alla omständigheter (utan möjligen efter en knäskada) gärna ser honom i laget igen.

Jag skulle tro, att ÖSK ligger rätt bra till. De ”stora” klubbarna är knappast intresserade av honom trots hans kvaliteter med tanke på hans ålder. (Han har hunnit bli 30). Gentemot de mellanstora klubbarna bör ÖSK ha ett försteg med tanke på hans personliga kontakter och framgångsrika sejourer i klubben. ÖSK lär väl heller inte ha något emot att ta in honom på liknande villkor som förra gången – alltså på ett halvårskontrakt, vilket skulle ge honom möjligheten att spela under vintern för något välbetalande lag på den arabiska halvön.

NA: Nahir Besara tillbaka i Sverige

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.