Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Brorsson till Örgryte?

Arvid Brorsson fick ingen speltid i gårdagens dubbelmöte med Malmö FF. Han satt på läktaren utan att besväras av vare sig skador eller sjukdomssymptom. Så här i Silly Winter tider ofta ett tecken på att något ”kan vara på gång.”

Det är det nog också. Mycket tyder på att det blir en ny göteborgsflytt för ÖSKs långa mittback. NA har varit i kontakt med Örgrytes sportchef Igor Krulj som är ovanligt öppenhjärtig (för att vara sportchef).
Vi för en dialog. Han var här på lån förra året och han är en intressant både på kort sikt men framförallt på lång sikt. Vi får en dialog med honom och Örebro, säger öKrulj till NA.
Mycket klarare än så kan väl inte en spelare framtid diskuteras vid den här tiden på året. Men sedan är det givetvis ändå inte säkert att affären går i hamn. Det är trots allt tre parter som skall komma överens.

Arvid Brorssons kontrakt förlängdes sommaren 2019 med ytterligare två år. Ett förtroende som dock inte resulterade i speciellt mycket speltid. I stället lånades han förra sommaren ut till Örgryte, där han stod för en så pass god insats att klubben verkar intresserad av att nu permanenta klubbytet.

Riktigt hur ÖSK tänker i mittbackfrågan är oklart. Med Brorsson borta finns det bara två etablerade mittbackar kvar i truppen. Dels den skadebenägna Michael Almebäck och så danske Andreas Skovgaard, vars spelstil lite väl ofta ligger på gränsen till åtminstone gula kort. Efter att redan ha lånat ut Helmer Andersson och Fabio de Sousa blir det rätt tomt i reservförrådet för spelbara mittbackar om även Brorsson försvinner. Benjamin Hjertstrand finns tillgänglig men är väl främst vänsterback med en utpräglad vänsterfot. Niclas Bergmark finns också kvar, men är nog fortfarande för ung och orutinerad för att kunna ta en bärande roll i ett allsvenskt mittförsvar. Även han skulle egentligen må väldigt bra av en utlåning med regelbundet spel på en vettigt hög nivå.

NA: Därför var Brorsson utan speltid i Malmö – uppges lämna ÖSK
NA: ÖSK-managern om stora intresset för mittbacken

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.