Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lahne lånas av Häcken

Jack Lahne fyller 20 år i oktober. Men han har redan hunnit med att lånas ut till fyra olika allsvenska klubbar. Först var det moderklubben Brommapojkarna år 2018 (de var allsvenska då), året därpå spelade han i AIKs färger för att sedan förra året avverka vårssongen hos ÖSK. Och nu är det dags igen.

Andreas Alm och BK Häcken tror att de skall lyckas med något varken ÖSK eller AIK klarade av. Nämligen att göra en fotbollsspelare av den extremt snabba Lahne. Kanske (om jag skall tillåta mig att vara lite fotbollsspekulativ) var det just snabbheten som gjorde att han inte utvecklades som fotbollsspelare. I ungdomsåren räckte det förmodligen med att vara mycket snabbare än alla andra.

Nu blir det alltså Alms tur att göra något vettig av Lahne under det halvsäsongslånga lånet. Under tiden i ÖSK var hans främsta fördel att han lätt kunde provocera motspelarna till frisparkar och gula kort när de var rädda att bli frånsprungna.

ÖSK var hur som helst inte intresserade av att förnya fjolårets lån.
– Jag tycker att Jacks bästa position är som kantspelare, kanske som forward, och jag är väldigt nöjd med den uppsättning som jag har nu med en bra konkurrens på kanterna och bland forwards, säger Axel Kjäll till NA:s Fredrik Carlsson.

Men som sagt – han är inte fyllda 20 än. Det finns nog ännu möjligheter att göra något av honom. Men frågan är om den korta utlåningstiden räcker till det.

BK Häcken: BK Häcken lånar Jack Lahne
NA: Jack Lahne klar för ÖSK-konkurrenten – inte aktuell för Axel Kjäll

Spelarprofil från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.