Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: Skovgaard klubblös och Hümmet kvar i Sverige

Två av fjolårets framgångsrika lånespelare finns av allt att döma fotfarande kvar på (fotbolls)marknaden nu när vinterfönstret stänger i de flesta europeiska ligor.

Andreas Skovgaard.
SC Heerenveen, danskens hittillsvarande klubb, meddelar idag, att man kommit överens med Skovgaard att bryta det kontrakt som sträckte sig fram till sommaren 2022 i förtid. Det betyder med största sannolikhet att han blivit utköpt.

Skovgaard har nu alla möjligheter att på egen hand söka sig till en ny klubb att representera, utan att på något sätt begränsas av Heerenveen.

Eftersom kontraktet avslutades innan transferfönstret stängdes har Skovgaard möjlighet att skriva på för en ny klubb utanför de begränsningar som fönstret innebär. NA:s Fredrik Carlsson har talat med Skovgaard nu på eftermiddagen men han verkade inte ha speciellt bråttom med att göra klart med en ny klubb.

Rent ekonomiskt lär det väl inte gå någon nöd på honom efter det att han blivit utköpt från sitt kontrakt.

På den danska supportersajten Bold.dk verkar man inte övertygade om hans storhet utan tror att han hamnar hos en andranivåklubb. Om detta återspeglar hur man ser på honom i Danmark borde väl ÖSK vara ett bättre alternativ.

SC Hereenveen: SC Heerenveen en Skovgaard ontbinden contract
Bold.dk: Fotboldsnak: Dansk stopper ophæver i Heerenveen
NA: ÖSK-succén lämnar storklubben – talar exklusivt med NA-sporten


Deniz Hümmet.
Enligt Elfsborg klubbchef Stefan Andreasson är någon flytt till Turkiet inte aktuell för spelaren. Att döma av NA:s uppgifter har spelaren i praktiken redan lämnat Elfsborg, men är givetvis fortfarande ”deras” (rent kontraktsmässigt).
NA: Uppgifter: Hümmet fortfarande ÖSK-aktuell

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *