Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvist lämnar Landskrona

Nyuppflyttade Landskrona BoIS avslutar sitt kontrakt med William Kvist.

ÖSKs föredetting lånades inför säsongen ut av Varbergs BoIS till skåneklubben, som efter återkomsten till Superettan inte ansåg att de hade någon plats för honom i spelartruppen.

Som tack för året vid Sundet och för de tre målen han gjorde får han några vänliga ord, men förmodligen inte så mycket mer. På sin webbplats skriver klubben:

TACK WILLIAM KVIST
Detta innebär att det inte blir någon fortsättning för William Kvist i den randiga tröjan.

William anlände på lån Varberg inför säsongen och har verkligen spelat en roll i klubbens avancemang till Superettan. I division 1 blev det 14 matcher och i dessa tillställningar lyckades ytteranfallaren producera tre mål framåt. Bland annat det sista målet i division, hemma mot Motala i epilogen, på hela säsongen. Vi hoppas att det var BoIS sista mål i den serien någonsin.

William har bidragit med energi, både på träningar och i match, och ska ha ett stort tack för sina insatser i Landskrona BoIS. Vi önskar honom också stort lycka till med framtida uppgifter.

Vilken Kvists status är nu framgår inte. Han kan möjligen ha ett år kvar på sitt kontrakt med Varberg eller inte. Något spel med/för Varberg lär det dock inte bli. Platsar han inte för Landskrona i Superettan lär han inte göra det hos Varberg en division högre upp.

Sitt bästa år under sin karriär gjorde Kvist år 2018 i Oskarshamns AIK. Då spelade han 29 matcher och gjorde 14 mål. Dessutom gjorde han två mål då Oskarshamn mötte Varberg i en kvalmatch om en plats i Superettan. Två mål som några år senare motiverade ett kontrakt efter det att hans kontrakt med Mjällby avslutats.

ÖSKs A-trupp tillhörde han år 2013, då ÖSK spelade i Superettan. Seriespeltid blev det bara vid ett tillfälle. Ett inhopp på sammanlagt 9 minuter i ÖSKs hemmamatch mot Assyriska FF. Dessutom spelade han i den hemska matchen i Svenska Cupen på Grenadjärvallen.

Frågan är nu om Kvist fortsätter med den elfte klubben i sin karriär (han är bara 26 år) eller om han inriktar sig på resten av livet.

William Kvist – statistik från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *