Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020/21: McGuire lämnar ÖSK

ÖSK skriver idag, att Jake McGuire kommer att lämna ÖSK. Den amerikanske målvakten fick aldrig någon speltid att tala om i sin nya klubb. Oscar Janssons form och Coronaepidemin inverkningar gjorde att det officiellt bara blev en match för honom honom – de förlorade DM-semifinalen mot BK Forward. Fast egentligen borde han kunna krediteras för tre matcher till. Han var målvakt i alla de tre U21-matcher som ÖSK hann spela innan den serien ströks från årets tävlingsprogram.

ÖSK skriver på sin webbsida med anledning av det avslutade kontraktet.
Efter ett år i klubben har nu ÖSK och Jake tagit ett ömsesidigt beslut om att avbryta kontraktet.
Så brukar formuleringarna normalt låta, då det är klubben snarare än spelaren som tagit initiativet till avskedet.


ÖSK passar dessutom på att bekräfta, att Simon Amin inte kommer att fortsätta.
Utifrån truppbygget 2021 har vi valt att gå skilda vägar, citeras Axel Kjäll i ÖSKs pressmeddelande.

NA har tidigare skrivit, att ÖSK lämnat ett kontraktförlängningserbjudande till Amin som denne inte alls var nöjd med. Att döma av vad klubben skriver idag verkar det främst ha varit ÖSKs framtidsplaner för Amins del, som gjorde att denne inte såg någon framtid hos ÖSK.

Att fortsätta som ÖSKs femteval på det centrala mittfältet kändes väl inte så tillfredsställande. Samtidigt var det påfallande under hösten hur Axel Kjäll vid några tillfällen verkade att aktivt välja att inte byta in Amin i situationer, då han hade kunnat göra det. Det blev bara lite drygt 200 minuters speltid under säsongens sista 21 matcher. Något som varken han eller ÖSK kan ha varit speciellt nöjda över.

ÖSK: ÖSK går skilda vägar med McGuire och Amin
NA: Målvakten lämnar ÖSK – och klubben bekräftar mittfältarens avsked

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.