Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bäckström tar över IK Sirius

Daniel Bäckström, tidigare bland annat assisterande tränare under Axel Kjäll i ÖSK, har utnämnts till ny huvudtränare i IK Sirius. Han ersätter där Henrik Rydström som fått nog och sagt upp sig.

Närmast kommer Bäckström från uppgiften som en av de assisterande tränarna i Malmö FF – ett jobb som han oväntat lämnade trots att han hade ett år kvar på sitt kontrakt. Motiveringen var att han ville komma närmare familjen i Stockholm, inte att han såg en möjlighet att ta över uppsalalaget.

Det här med att lämna sin anställning redan innan kontraktet gått till ända är inte obekant i hans fall. Det gjorde han även i ÖSK och jag tror inte heller att allt var inplanerat då han lämnade IFK Norrköping.

Som huvudansvarig tränare är Bäckström än så länge ett oskrivet kort – i alla fall om man bortser från tiden med Sylvia och IFK Norrköpings U19-lag.

I Sirius får han jobba i skuggan av klubbens rutinerade sportchef Ola Andersson – kanske inte den lättaste uppgiften för en ung och orutinerad tränare som Bäckström om Andersson börjar ge uttryck för hur han tycker att laget bör spela (och vilka).

IK Sirius: https://www.siriusfotboll.se/tv-daniel-backstrom-ny-huvudtranare-for-sirius-fotboll/
FotbollDirekt: Därför tvekade inte Sirius på oprövade Bäckström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.