Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bäckström lämnar MFF

Rätt oväntat lämnade Daniel Bäckström ÖSK i slutet av årets januarimånad. Han hade blivit erbjuden ett bättre jobb i Malmö FF och såg väl ingen anledning att stanna kvar i Örebro. I hans ställe togs portugisen Vitor Gazimba in. Ett byte på posten som assisterande som ÖSK nog tjänade mest på.

Bäckström sejour i Malmö blir nu inte speciellt långvarig. Efter att ha coachat laget till årets SM-medaljer (på grund av huvudtränaren Jon-Dal Tomassons Covid-karantän) meddelar MFF idag, att Bäckström kommer att lämna klubben när årets serie är färdigspelad.

Anledningen till avhoppet sägs vara sociala. Bäckström har flickvän och familj i Stockholm och tyckte att det blev för långt eller för sällan han fick möjlighet att besöka dem. Samtidigt skrivs det lite om att klubbens sportchef (alltså Daniel Andersson) vill ha in en assisterande tränare med erfarenhet av spel på högre nivåer och med en MFF-bakgrund. Inte en tränarprofil som passade in så värst bra på Bäckström.

Så vem som egentligen tog initiativet till att avsluta tränarkontraktet i förtid får väl anses oklart. Klubben verkar i alla fall inte ha spjärnat emot då Bäckström ville röra på sig. Det kan ju ha varit så att Bäckström tyckte att det blev alltför svårt att verka på grund av de olika kraftfälten i en storklubb som MFF.

Varför man släpper nyheten nu med tre omgångar kvar att spela är oklart. Borde man inte ha väntat tills den 6:e december då allsvenskan avslutas. Det kanske finns ett nytt jobb i Stockholm som väntar och som man vill göra officiellt redan nu. Eller vad vet jag. Huvudtränare för Hammarbys samarbets- och talangklubb IK Frej kanske. Det borde väl passa rätt bra in på hans profil.

Malmö FF: Daniel Bäckström lämnar Malmö FF efter säsongen
FotbollSkåne: Daniel Bäckström lämnar Malmö FF av familjeskäl

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.