Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköldmark återvänder till GAIS

Det har ryktats en del om detta, men nu är det slut på ryktesspridningen. GAIS bekräftade idag, att de anställt Magnus Sköldmark som ny klubbchef. Han efterträder någon som heter Erik Bergkvist och som lämnade rollen vid årsskiftet.

Det är väl på sätt och vis en nästan bekant miljö han återvänder till. Ok, det var faktiskt 12 år sedan han lämnade rollen som sportchef hos GAIS och sedan dess har det runnit mycket vatten under Göteborgs broar och hänt en hel del i GAIS. Men anknytningen till klubben gjorde säkert det lättare för både Sköldmark och för klubben att komma till skott.

Rollen som klubbchef innebär dock inte någon fullständig kontroll över den löpande verksamheten i GAIS. Han kommer visserligen att rapportera direkt till styrelsen, men det gör även sportchefen som ansvarar för fotbollsverksamheten. I sin nya roll kommer han därför inte att ha så mycket med fotbollen att göra (vad det verkar). Kanske lika bra det – hans eftermäle i ÖSK-kretsar var inte odelat positivt.

NA: ÖSK:s förre sportchef blir klubbchef i GAIS
GAIS: Magnus Sköldmark är GAIS nya klubbchef
Göteborgs-Posten: Ny klubbchef på plats

Karriär (hopklippt från nätet).
1989 – 1996: Fotbollsspelare, ÖSK
1997 – 1997: Fotbollsspelare, Dalian Wanda FC
1997 – 2000: Fotbollsspelare, Dundee United FC
2000 – 2003: Fotbollsspelare, GAIS
2003: Spelande tränare, GAIS
2004 – 2008: Klubbdirektör, GAIS
2010 (april) – 2015: Sportadministration, ÖSK
2016 – 2019 (mars): Sportchef, ÖSK
2020 (oktober): Klubbchef, GAIS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.