Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2020: Örgryte lånar Brorsson


Örebro SK (och Örgryte) meddelar idag, att göteborgsklubben lånar ÖSKs mittbackstalang Arvid Brorsson för resten av den här säsongen. Utlåningen gäller från och med idag och förhoppningen är att han skall vara spelklar till Örgrytes match mot Västerås SK på måndag.

Det här är den typ av utlåning som jag saknat i ÖSK. Steget från Akademin till A-laget är så stort att väldigt få talanger klarar av att ta det. Resultatet blir att de i bästa fall får sitta på bänken och nöja sig enstaka inhopp om ens det. Deras utveckling som spelare går i stå.

Spelare i talangåldern behöver tuffa fotbollsmatcher varje vecka för att de skall fortsätta att utvecklas. Något som ÖSK historiskt sett inte insett eller klarat av att få till stånd. Vi får hoppas att det här är ett tecken på att ÖSK är på väg att förändra sin strategi för utveckling av sina yngre spelare.

Egentligen borde det vara en förutsättning innan en talang från akademin tas upp i A-truppen, att spelaren ifråga har gjort en säsong i en klubb på nivå Superettan och i denna klubb tillhört en av de allra bästa spelarna. Detta är ett krav som ÖSK ställer när man värvar spelare från Superettan som inte har någon tidigare anknytning till ÖSK. Det borde även vara ett krav som man ställer på sina egna talanger.


Det finns nog många hål som behöver tätas i Örgrytes försvar.


ÖSK: Arvid Brorsson lånas ut till Örgryte IS
Örgryte IS: Arvid Brorsson ansluter till Sällskapet på lån från Örebro SK
GP: Örgryte lånar mittback från allsvenska Örebro
NA: Arvid Brorsson om utlåningen till Örgryte
Svenska Fans (Örgryte): Flera klubbar ryckte i Brorsson: ”ÖIS kändes absolut hetast”


Det blir en ny klubbdress för Arvid Brorsson under resten av det här året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.