Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK kallar till årsmöten

Nu på torsdag kommer ÖSK Fotboll och ÖSK Elitfotboll ”äntligen” att hålla sina Corona-uppskjutna årsmöten. ÖSK skriver:

Tider för mötena
Båda årsmötena går av stapeln den 28 maj med följande starttider:
17.30 Bolagsstämma för ÖSK Elitfotboll AB
18.15 Föreningsstämma för ÖSK Fotbollsklubb

Till skillnad mot hur det brukar gå till i vanliga fall så kommer den här gången enbart mötesfunktionärer, föredragande personer och klubbrepresentanter att finnas på plats.

Även om klubbmedlemmar och aktieägare inte kan vara med rent fysiskt kommer de att kunna följa mötena genom en webbsändning.

ÖSK: Livesändning: ÖSK Fotbolls årsmöten

Medlemmarna i fotbollsklubben kommer att få en teoretisk möjlighet att utöva sin bestämmanderätt genom ett röstningsförfarande genom ombud. För aktieägarnas del är möjligheterna till reellt inflytande hur som helst obefintligt så när som för ÖSK Fotboll, som ju har den röstmässiga majoriteten i fotbollsaktiebolaget.

De ärenden som skall beslutas på mötena kommer alltså att avgöras genom ett ombudsförfarande. ÖSK har till medlemmar och aktieägare distribuerat fullmakter som via post eller epost kan lämnas till Willy Höglund, som är ordförande i ÖSK:s medlemsutskott . Han kommer agera ombud för samtliga medlemmar och aktieägare.

De röstande kan på fullmakten markera sitt val i de frågor där beslut skall fattas. Antingen följer man styrelsens/valberedningens förslag i de olika frågor som skall avgöras eller så kan man föreslå något annat. Möjligheten att i praktiken vinna majoritet för ett avvikande förslag är nog i det hör fallet obefintliga. För att något sådant skall kunna ske krävs mer tid för förberedelser och för att skapa en opinion i ärendet.

Nu spelar det i det här fallet ingen större roll. Det är ju ytterst sällan som en föreningsstämma fattar beslut som går emot styrelsens förslag. Några motioner i kontroversiella frågor att ta ställning till verkar dessutom inte ha inkommit.

Den enda fråga som det eventuellt skulle kunna finnas delade meningar om är förslaget att en damverksamhet skall startas i ÖSK Fotbolls regi. Detta föreslås ske genom att den verksamhet som bedrivs av ÖSK Söder förs över till fotbollsklubben. Det verkar finnas en stor positiv uppslutning kring denna fråga så förslaget går säket igenom.

ÖSK: Viktig information inför ÖSK:s årsmöten
ÖSK: Fullmaktsformulär för ÖSK Fotbollsklubbs föreningsstämma (avser medlemmar i ÖSK Fotboll)
ÖSK: Fullmaktsformulär bolagsstämma ÖSK Elitfotboll

Lite märkligt tycker jag att fullmaktsformulären ser ut, eftersom de inte behövde undertecknas. Ett inte alltför omfattande sök på internet visade dock, att detta tydligen inte är nödvändigt för att en fullmakt skall gälla.
Så frånvaron av en underskriftsrad innebär tydligen inte att fullmakterna blir ogiltiga.

Fast nog tycker i alla fall jag att det ser lite underligt ut. Så jag kompletterade mina fullmakter med min namnteckning.

NA: Så blir ÖSK:s årsmöte i coronatider – när viktiga damfotbollsbeslutet ska klubbas: ”Ingen möjlighet att närvara fysiskt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.