Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2020: Deprem till tysk klubb

Rodin Deprem


Så har då äntligen Rodin Deprem gjort klart med en ny klubb. Det tog ett tag innan nyheten nådde fram till Örebro, men igår kunde NA meddela, att den tidigare ÖSK-anfallaren skrivit kontrakt med den tyska klubben SpVgg Greuther Fürth. Dock inte med förstalaget, vilket man nog kan få uppfattningen om, då man läser NA:s nyhetsnotis. Kontraktet är med andralaget, som spelar sina matcher i Oberliga Bayern på den fjärde nivån i det tyska seriesystemet. En hyfsat bra nivå för honom skulle jag tro. Där bör han kunna få en hel del speltid om han gör bra ifrån sig.

Fürth (befolkning 125.000) är en stad i Bayern, som numera är ihopvuxen med den större staden Nürnberg (befolkning 515.000).

Enligt Transfermarkt, som brukar vara välinformerade, blev rekryteringen klar den 29 januari och hans kontrakt sträcker sig fram till den 30 juni i år. I regionalligan omfattar spelåret 34 matcher och man har redan avverkat 22, så det finns inte tid till någon lång anpassningstid för honom om han vill hinna med att lämna ett bestående avtryck.

I dagsläget ligger hans nya klubb på en säker 7:e plats i serietabellen. Serien har fortfarande vinteruppehåll och dras igång igen den 7 mars.

NA: Förre ÖSK-anfallaren klar för klubb i tyska andraligan
OVB online: Fürth II meldet noch zwei Neuzugänge

Bonusinformation: SpVgg skall utläsas som Spielverinigung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.