Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Igboananike till Sirius

ÖSKs föredetting Kennedy Igboananike återvänder till Allsvenskan. Den här gången är det IK Sirius som fått nigerianen att skriva på ett tvåårskontrakt. Enligt NA har spelaren inte spelat någon tävlingsmatch sedan slutet av maj och han ansluter till Sirius i början av februari. Knappast i matchform till att börja med i alla fall.

Ett riktigt kap för Sirius som behöver en målskytt. Var ÖSK med i bilden? Förmodligen var de det. Men antingen bjöd Sirius över på samma sätt som de gjorde när Åhman-Persson var aktuell för en återkomst till Sverige eller så ville ÖSK helt enkelt inte (eller hade inte råd). För egen del sörjer jag inte. Igboananike gjorde förvsso många mål, men jag tyckte även att han utarmade ÖSKs spel. Det blev allt för mycket ”Slå bollen bakom backlinjen och hoppas att Kennedy får kontroll på den”.

Sirius börjar nu – precis som Djurgården – att bli en uppsamlingsplats för före detta ÖSKare. I Uppsalaklubben har vi nu Robert Åhman-Persson, Mohammed Saeid och Kennedy Igboananike. Förra året spelade även John Alvbåge med dem efter en sommarfönsterövergång. Djurgården är dock fortfarande värre med fyra (Ajdarevic, Holmberg, Walker och Ring).

IK Sirius: Kennedy Igboananike klar för Sirius
NA: Förre ÖSK-stjärnan går till allsvenska rivalen

Spelarprofil från fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.