Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hasani trappar ner

Shpetim Hasani i träning på Örnsro i augusti 2012.


ÖSKs föredetting Shpetim Hasani trappar ner, men lägger inte av. Efter ett år i Karlslunds IF blir nästa klubbadress div 5-klubben Mariebergs IK. Den notoriska målskytten kan helt enkelt inte sluta med fotbollen – någon annan förklaring till att han väljer att spela för Mariebergs IK kan det väl inte gärna finnas.

Jo, han bor där ute och har nära till fotbollsplanen samt behöver inte träna så mycket, men ändå. Steget från de klubbar som han representerat tidigare under sin långa karriär till Mariebergs IP är stort – men har uppenbarligen inte varit alltför stort.

Shpetim Hasani, anfallaren som var för bra för Superettan men aldrig tillräckligt bra för Allsvenskan, har säkrat en alldeles egen plats i alla ÖSK-hjärtan. Detta efter den där straffen han slog in på dimmiga Skarsjövallen i Superettans allra sista match år 2013. Den straffen säkrade återkomsten till Allsvenskan och Shpetim Hasanis namn blev en del av den moderna ÖSK-historian. Han gjorde dessutom en hel del andra fina mål också. Sammanlagt blev det 21 stycken på hans 50 seriematcher för Sportklubben.

Mariebergs IK spelar för övrigt i samma serie som ÖSK Söder. Efter vinst i den sista omgången av förra årets serie klarade de sig kvar i femman. De placerade sig då på platsen precis över kvalstrecket en poäng före kvallaget Ervalla. En kvalplats som för övrigt inte verkar vara värd något den här gången på grund av att det kommer ner två lag från div 3 till div 4.

Mariebergs IK: SILLY SEASON – NYÅRSBOMBEN!
NA: Division 5-lagets supervärvning – ÖSK:s förre skyttekung

Han har hunnit med en hel del under sin karriär enligt statistiken från fotbolltransfers.com. Och nu blir det Mariebergs IK som grädde på moset eller hur man nu skall se på saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *