Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Bark till Motala

Adam Bark fick inte något förlängt kontrakt med ÖSK. Lite förvånande med tanke på att uppflyttningen till A-truppen kom så pass sent som i december förra året. De flesta spelare som tas in i truppen brukar väl i alla fall få två år på sig för att visa vad de går för.

Men samtidigt är det väl så att ÖSKs A-trupp redan i dagsläget är lite för stor (24 spelare efter årets avtappningar). För att värva nytt måste man göra sig av med spelare som inte ger full utväxling på det insatta kapitalet. Till den kategorin hörde nog Adam, som bara vid ett enda tillfälle fick några få minuters speltid i årets allsvenska. När sedan hans kontrakt gick ut passade det bra för ÖSK att låta honom lämna för att öppna upp för andra spelare.

Nu blir det alltså Motala AIF i stället med vilka han skrivit ett tvåårskontrakt. MAIF är nyuppflyttade till div 1 (som från och med nästa år kommer att heta Ettan, fast serienivån egentligen borde kallas för Trean). MAIF, som fick en gratisplats efter det att Karlstadklubbarna KBK och United beslutat sig om att gå ihop, kommer att spela i den södra serien.

MAIF håller inte sin webbplats uppdaterad, men har skrivit några rader på sin Facebooksida om nyrekryteringen. Även NA har skrivit några rader om Motala-flytten.

På Facebooksidan kommenterar Adam sin nya klubb på följande sätt: ”Valet föll på MAIF då dialogen med Christer känts väldigt bra och fotbollen de vill spela passar min spelstil utmärkt. Min upplevelse jag fått när jag besökt Motala är att allt runt omkring varit väldigt proffsigt, både organisation och faciliteter. Jag tror att jag kan utvecklas som fotbollspelare i den miljön med både duktiga spelare och kompetenta tränare.”

MAIFs tränare Christer Persson tycker följande om klubbens andra nyförvärv i den här vändan. ”Ytterligare en ung ambitiös spelare som kompletterar truppen på ett väldigt bra sätt. En offensiv mittfältare med en hög spelförståelse, fin teknik och ett bra passningsspel.”

Persson tillträdde tränarbefattningen i Motala i december förra året. Han har sina rötter som fotbollsspelare i Kalmar FF (bland annat 66 allsvenska matcher) och senare i Jönköpings Södra.

Motala AIF (Facebook).

NA: Talangen lämnade ÖSK – det blir hans nya klubbadress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.