Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK avslutar samarbetet med Birro

Eller är det tvärtom – det framgår inte riktigt. Dessutom kan det vara som det så fint brukar heta ”ett ömsesidigt beslut”. Det mesta tyder väl dock på att det var ÖSK som tog beslutet. Från början var det ju bara meningen att Birro skulle jobba med och för ÖSK under tre månader. Men det blev till slut nästan ett helt år.

– Vi vill tacka Marcus för ett fint samarbete under 2019. Under detta år har vi startat nya kanaler, breddat vår kommunikation och nått fler människor än något år tidigare. Det syfte vi hade med samarbetet är uppnått och vi skiljs åt i ett läge där vi byggt nya plattformar och hittat nya sätt att skildra ÖSK. Vi ska fortsätta utvecklas kommunikativt och har fler spännande grejer på gång inför 2020, säger Simon Åström, vd för ÖSK Fotboll, i ett pressmeddelande som ÖSK lagt upp på sin webbplats.

Jag är på det hela taget positiv till Birros insatser. Han har varit en utmärkt intervjuare i ÖSK-podden och i de studioprogram där han varit programledare – situationer där han kunnat agera som en utomstående (om än på något sätt arvoderad). Däremot mindre övertygande i krönikor med ett supporterperspektiv (eftersom han helt klart inte är en ÖSK-supporter, även om han gillar klubben).

Enligt NA kommer han i fortsättningen att engageras av IK Sirius.

ÖSK: ÖSK Fotboll tackar Marcus Birro för 2019
NA: ÖSK avslutar samarbetet med Marcus Birro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.