Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Jansson vill vidare

NA:s Fredrik Carlsson har diskuterat läget med ÖSKs målvakt Oscar Jansson efter matchen mot Elfsborg. En match i vilken Jansson på nytt fick tillfälle att visa vilken bra målvakt han är.

Jansson, som fyller 29 dagen före julafton, har väl insett att om han vill komma iväg på ett bättre betalt (och kanske mer spännande) fotbollsjobb utomlands så börjar tiden bli knapp.

På den raka frågan: Tror du att du är kvar i ÖSK i vår? svarar Jansson
– Ingen aning men helst inte. Det skulle vara bra för alla eftersom klubben i så fall får sin del av kakan.

Plus givetvis kompletterat med ett inlindat ”jag trivs väldigt bra här”. Det hör ju till standardrepertoaren, då en spelare med flyttplaner intervjuas. Ingen vet ju trots allt hur framtiden kommer att gestalta sig. Och då skall man inte bränna några broar i onödan.

För ÖSK gäller det att ta ställning till om man skall släppa Jansson om ett någorlunda bra bud skulle uppenbara sig. Förmodligen gör man det eftersom det trots allt är bättre med en planerad övergång mot en betalning än att han spelar ut det kontrakt som han har ett år kvar på och sedan försvinner utan att lämna någon ersättning efter sig.

NA: Oscar räddade dubbelstraffat ÖSK – öppnar för flytt i vinter
Fredrik Carlsson (NA): ÖSK har inget val – går inte vägra Oscar Jansson att gå vidare

I det här sammanhanget kan man ju undra varför Mathias Karlsson redan bestämt sig för att lämna ÖSK, trots att det verkar troligt att Jansson kan komma att ”försvinna”. Svaret på den frågan kan kanske finnas i ÖSKs formulering, då man meddelade att Karlsson kommer att lämna klubben.

ÖSK skrev: Karlsson, som kom till klubben inför säsongen 2018, har tillsammans med ÖSK valt att gå skilda vägar när kontraktet går ut i slutet av november.

”har tillsammans med ÖSK valt” kan väl inte tydas på något annat sätt än att ÖSK gjorde klart för Karlsson, att han inte kan räkna med att bli förstemålvakt, även om Jansson skulle lämna klubben. Därmed blev givetvis Karlssons karriärval lättare. Det fanns ingen anledning för honom att försöka vänta ut vad som skulle ske med förstamålvakten.

ÖSK: Mathias Karlsson lämnar ÖSK efter säsongen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.