Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2019: Ingen brådska med målvakterna

Enligt NA:s genom gång av kontraktsläget i ÖSKs trupp verkar målvakterna inte vara en lagdel som man lägger speciellt mycket krut på för tillfället. Oscar Janssons kontrakt g¨år ut efter nästa säsong och en diskussion om en eventuell kontraktsförlängning kommer man inte att ta förrän efter den här säsongen.

Axel Kjäll verkar rätt säker på att det inte är någon risk för att det skall dyka upp någon annan klubb som vill bjuda på Jansson. Enligt artikeln fanns det till och med konkret intresse för Jansson då denne förlängde kontraktet i september 2017. Målvakten valde då att stanna kvar i Örebro.

Ett utgående kontrakt har däremot ÖSKs andremålvakt Mathias Karlsson. Detta verkar dock inte vara något som oroar Kjäll nämnvärt. ÖSK räknar med att ta en diskussion med honom mot slutet av sommaren, då båda parter skall lägga fram sina synpunkter.

Det verkar väl inte som om ÖSK är jätteheta på att få till stånd en förlängning. Karlsson fungerar jättebra som andremålvakt och vill han fortsätta i den rollen förlänger ÖSK säkert kontraktet (tror jag). Vill han å andra sidan pröva sin lycka någon annanstans har verkar klubben inte ha några synpunkter på det. Jag skulle kunna tänka mig att ÖSK vid det har laget (efter Fagerström och Karlsson) vet att det inte kommer att vara några större problem med att få tag på en hyfsad ersättare om Karlsson väljer att gå vidare.

NA (Betalvägg): Axel Kjäll om ÖSK:s målvaktssituation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.