Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvitt på G-vallen

Eftersom jag inte hade några ÖSK-matcher att ”bevaka” idag passade det bra att besöka Grenadjärvallen för att kolla in Rynninges match mot Umeå FC. Västerbottningarna har ju lånat ÖSKs Isaac Boye för den här säsongen.

Hur klarade sig då ÖSKs nigerian? Hyfsat, men inte mycket mer. Bra felvänd som bollmottagare och -fördelare. Mindre bra framåt med bollen vid fötterna. Missade ett inspel från kanten som han nog borde ha gjort mål på. Några spänstiga nickar som tyvärr gick utanför.

Att Umeå bytte ut honom som första spelare efter 68 minuter när laget jagade ett ledningsmål vittnar väl om att man inte ser honom som ett oersättligt anfallsvapen. Om ÖSK haft en scout på plats för att kolla in honom tror jag inte att man noterat honom som en provspelskandidat.

Isaac Boye på Grenadjärvallen.


Förutom Isaac Boye fanns det en hel del före detta ÖSKare i Rynninges lag och de skötte sig givetvis bra.

Henrik Hultberg tillhörde ÖSK Ungdoms framgånsrika 97:or. Han lämnade dock ÖSK redan som 15-åring då han gick till Rynninge.


Jonathan Lundberg med A-lagserfarenheter från ÖSK. Blev utbytt mot slutet av matchen på grund av någon slags skada.


Viktor Franssila började på bänken, men blev inbytt tidigt, då Jens Arrby gick av med ljumskproblem. Gjorde det riktigt bra och bör ha spelat till sig en startplats. I alla fall så länge Arrby är skadad.


Det går väl lite tyngre för ÖSK-dödaren Haris Karahmet nuförtiden. Men han är fortfarande en riktigt bra fotbollsspelare.


Martin Springfeldt blev inbytt då Rynninge jagade en kvittering mot slutet av matchen. Borde ha fått komma in tidigare, tycker jag. Verkar fortfarande ha riktigt bra driv i steget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.