Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Besara om fotbollslivet i Saudiarabien och tankarna om framtiden

FotbollDirekts Anton Zetterman har skrivit en lång och intressant artikel om Nahir Besaras första tid i Saudiarabien och om hur han (Besara alltså) ser på framtiden.

Fotbollslivet i Saudiarabien med Al Feiha blev nog inte riktigt som Besara tänkt sig och nu verkar han redan ha börjat fundera på var han skall spela i höst. Hans klubb ligger på kvalplats nedåt med två matcher kvar att spela.

Besaras kontrakt går ut efter säsongen, men det finns en option på en ettårig förlängning. Något som klubben knappast lär utnyttja om de får lämna den högsta divisionen. Klarar de sig kvar är det även då tveksamt om de väljer att förlänga.

Jag har för mig att antalet tillåtna utländska spelare är kraftigt begränsat i ligan. Besaras insatser verkar ha varit ok. Han har nu ha tagit en startplats, men bara gjort ett mål. Knappast bra nog för att motivera en förlängning om klubben anser att det finns bättre alternativ.

För Kennedy Igboananike – ÖSKs andra saudiexport – ser väl situationen lite mer positiv ut. Hans klubb ligger precis ovanför kvalstrecket. Kennedy har gjort fyra mål på sina 12 matcher och borde vara intressantare att behålla. (Gissar jag)

FotbollDirekt: Besaras liv i Saudi – tänker på allsvenskan: ”Ska sätta mig ner”

Matchdata från Flashsocre.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.