Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alvbåge till Sirius

IK Sirius meddelar idag, att de skrivit ett ettårigt kontrakt med den tidigare ÖSK-målvakten John Alvbåge.

Alvbåge lämnade ÖSK för andra gången efter säsongen 2011 och hade därefter fem hyfsat framgångsrika år som förstaval i IFK Göteborgs mål. Därefter fick han lov att lämna göteborgsklubben på två mindre lyckade utlåningar till först Minnesota i amerikanska MLS och sedan till norska Stabaek IF.

I januari 2018 lämnade han slutligen IFK Göteborg för den cypriotiska klubben AC Omonia Nicosia. Därifrån blev det sedan ytterligare en utlåning. Den här gången till Nea Salamis Famagusta FC. Han lyckades dock inte speciellt väl på Cypern och hamnade i bästa fall på klubbarnas avbytarbänk.

Avtalet med Omonio är nu avslutat. Jag antar att han blev utlöst eller gick med på att lämna klubben utan någon ytterligare ersättning. (Det senare om han redan fått klart med Sirius).

Riktigt hur Sirius har tänkte i det här fallet är oklart och inte blir jag klokare av Ola Anderssons uttalande:
– Vi har bara två målvakter i truppen och vår bedömning är att vi behöver förstärka konkurrenssituationen. John är en bra målvakt, han är stabil och rutinerad med stor allsvensk erfarenhet och en bra person som kommer att smälta bra in i gruppen, säger Sirius sportchef Ola Andersson.

Jag menar. Om man redan har två bra målvakter som konkurrerar med varandra om att få spela. Vad skall man då men en tredje till? Visst, det kan ibland behövas en tredjemålvakt om ettan eller tvåan skadat sig eller av någon annan anledning inte är tillgänglig. Men då låter de flesta klubbar en akademimålvakt ta plats på bänken.

IK Sirius: Målvakten John Alvbåge klar för Sirius
NA (Betalvägg): John Alvbåge tillbaka i allsvenskan
Uppsala Nya Tidning: Bomben: Alvbåge till Sirius
Uppsala Nya Tidning: ”Man jublar inte direkt”

Statistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.