Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ajdarevic till Djurgården

Astrit Ajdarevic då ÖSK mötte GIF Sundsvall i U21-serien (september 2015).


Astrit Ajdarevic verkar ha haft en bra säsong – rent ekonomiskt sett i alla fall. Först såg han till att få sparken av sin grekiska klubb AEK Aten. Helt säkert inte utan en ekonomisk kompensation för det för tidigt avbrutna kontraktet.

Då sades det att han skulle flytta till Göteborg, eftersom det är därifrån hans fru kommer och paret väntar barn. Det är ju praktiskt för småbarnsföräldrar att ha svärföräldrar till hands. IFK Göteborg påstods vara favoritdestinationen. Ett problem dock. Det blåvita änglalaget har inga pengar. I alla fall inte så mycket att de kan förmå Ajdarevic att sätta sitt namn på ett spelarkontrakt. Och för det krävs det nog en hel del.

Fast egentligen ville nog Ajdarevic ha ytterligare ett utlandskontrakt. Efter misslyckanden i Standard Liege och AEK trodde han kanske, att det skulle kunna bli tredje gången gillt. Någon lämplig utländsk kontraktspartner verkar dock inte ha uppenbarat sig utan det svenska sidospåret fick bli hans huvudspår. Under tiden hade väl de utblottade änglarna tvingats acceptera att ekonomin inte räckte till för att Ajdarevics barnvaktsplaner skulle kunna realiseras.

Jag hade nog trott att det skulle bli BK Häcken i stället för hans del. De har ju i alla fall pengar om än inte så mycket mer. Men så blev det inte av någon anledning. Han kanske inte passade in i Alms planer. Eller så var behovet av närhet till svärföräldrarna trots allt inte så stort.

Lösningen för Astrits del blev i stället en klubb som både – eller i alla fall för tillfället – har en hyfsad ekonomi och som dessutom mer eller mindre specialiserat sig på att erbjuda hemvändare som befinner sig på nedgång en sista möjlighet till ett bra spelarkontrakt. Djurgården alltså.

Så där är han nu. Igår gick klubben ut med nyheten att han skrivit ett treårskontrakt med dem. Vi får se hur länge han stannar kvar där. Med tanke på hur hans karriär sett ut blir det väl inte tre år.

Beträffande fotbollsspelare och pengar. Skördetiden för fotbollsspelare är kort (mätt med människolivsmått), så det gäller att skörda när kniven är vass. Därför inget ont sagt om Astrit och hans klubbval. Att ÖSK aldrig varit ett alternativ vid återkomsten har nog de flesta förstått och accepterat.

Djurgårdens IF: Astrit Ajdarevic klar för DIF
Ola Gustavsson (FotbollDirekt): ”Med Astrit kan Djurgården jämföras med AIK och Bajen”

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.